0Item(s)

V košarici še nimate artiklov

Product was successfully added to your shopping cart.

Spalnice

Kompleti spalnic Kompleti spalnic

Kompleti spalnic

Postelje Postelje

Postelje

Vzmetnice in ležišča Vzmetnice in ležišča

Vzmetnice in ležišča

Omare Omare

Omare

Nočne omarice Nočne omarice

Nočne omarice

Dom24 priporoča

Izdelki 1 do 30 od 652 skupaj

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Izdelki 1 do 30 od 652 skupaj

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Vam ni vseeno, v kakšnem prostoru ležete k večernemu počitku? Tudi nam ne! Zato smo v svoji bogati spletni ponudbi zbrali tudi mnoge kakovostne in moderne spalnice, ki vas bodo prepričale z dovršenim dizajnom, funkcionalnostjo ter seveda s kakovostjo. In kar je najpomembnejše - da se boste v svoji spalnici znova počutili dobro, pri nas ne boste zapravili celega premoženja. 

In če ne veste, kako med neštetimi modeli izbrati pravo spalnično pohištvo zase, ste na pravem mestu! S pomočjo spodnjih nasvetov boste brez težav opremili vsako spalnico! 

Z dom24 do moderne spalnice po vašem okusu! 

Pri dom24 vam ne želimo zgolj prodati ugodne moderne spalnice, temveč poskrbeti, da boste izbrali popolno pohištvo zase, vrhunsko prenovili prostor ter se v njem še dolgo odlično počutili. Zato vam ne želimo zgolj predstaviti svoje ponudbe, temveč tudi nekaj praktičnih nasvetov, s katerimi bo uspeh pri prenovi spalnice zagotovljen! 

Tudi spalnica si zasluži vašo pozornost 

V mnogih slovenskih domovih so spalnice razmeroma majhni prostori, ki jim lastniki ne posvečajo pretirane pozornosti. V njih se namreč zadržujemo zgolj čez noč, gostje pa se tam praviloma znajdejo le v izjemnih primerih. 

A strokovnjaki opozarjajo, da je ureditev spalnice izjemno pomembna za naše dobro počutje in s tem tudi zdravje. Spalnica mora biti prostor, kjer lahko v sproščenem vzdušju ležemo v posteljo in v prijetni atmosferi zaspimo. Če vas vsakič, ko se odpravite spat, v oči zbode dotrajano pohištvo … Ureditev spalnice zato sega predej dlje od menjave vzmetnice in ležišča

Moderna spalnica je zračna! 

Je površina vaše spalnice nekoliko skromnejša? Potem bodite pozorni, da si ne izberete pohištva večjih dimenzij ali v prostor poskusite stlačiti preveč izdelkov. Tako opremljena spalnica lahko namreč kaj hitro deluje utesnjujoče, natlačeno, skupaj z občutkom zračnosti pa bo izginilo tudi dobro počutje. 

Seveda se zavedamo, da gora oblačil in drugih stvari zahteva svoj prostor, a z nekaj se morda lahko odpoveste številko večji omari. Eden od njih je izbira francoske postelje, ki pod ležiščem skriva še zajeten odlagalni prostor. Tudi mnoge oblazinjene postelje so opremljene s priročnimi shranjevalnimi predali, ki lahko učinkovito odpravijo vašo prostorsko stisko. 

Popolna postelja je kraljica spalnice 

Osrednjo vlogo v vaši spalnici bo seveda zavzemala postelja, zato jo velja modro izbrati. Predvsem pri izbiri ležišča upoštevajte trdoto, ki vam najbolj ustreza. Izjemno pomembna je tudi zračnost ležišča, saj bo vaše telo med spanjem le tako ohranjalo optimalno temperaturo.  

 

 • Naj bo karseda velika, a le toliko, kot dopušča spalnica! 

 • Poskrbite, da ne bo oteževala gibanja po spalnici, odpiranja omar itd. 

 • Poskrbite za kakovostno ležišče!

Postelja namreč ni popolna brez popolne vzmetnice, zato boste v naši ponudbi našli: 

 • kakovostne žične in žepkaste vzmetnice, ki vsebujejo zanesljivo vzmetenje in kakovostno poliuretansko peno; 

 • lateks vzmetnice, ki z naravnim materialom zagotavljajo udobje, združeno z optimalno trdoto v sami sreci; 

 • otroške vzmetnice manjših dimenzij za najmlajše, pa tudi

 • kakovostna kakovostna ledvena dna oz. pode, tako da vam pri prenovi ni treba zamenjati celotne postelje.  

 

Ne pozabite tudi, da s posteljo v veliki meri določite tudi slog! 

Če si želite predvsem prijetnega, domačega vzdušja, pri opremljanju spalnice ne pozabite na lesene masivne postelje, če vas mika spalnica v mešanici industrijskega in retro pridiha, pa si nedvomno oglejte tudi kovinske postelje. Francoske postelje bodo razveselile ljubitelje praktičnosti, ki si želijo še praktičnih odlagališč, oblazinjene postelje pa so izbira vseh, ki bi radi prijeten dizajn na najboljši možen način združili z udobjem. 

Toda kam s posteljo? Strokovnjaki priporočajo, da jo namestite ob najdaljšo steno spalnice, mi pa dodajamo še, da je njeno pozicijo modro vsaj delno prilagoditi položaju električnih vtičnic v prostoru. Tako lahko na nočno omarico namestite svetilko, budilko … 

In pohištvo za spalnice? 

Poleg postelje so srce moderne spalnice nedvomno tudi garderobne omare. V naši ponudbi boste našli tako modele s krilnimi kot tudi modele z drsnimi vrati. Posebej če ste prostorsko omejeni in morda zaradi postavitve nikakor ne bi mogli popolnoma odpreti klasičnih vrat, vam toplo priporočamo izbiro garderobne omare z drsnimi vrati. Tako boste obenem poskrbeli za slog moderne spalnice in ostali v stiku s trendi. 

Če vam je bližje klasika s krilnimi vrati, omare postavite v del spalnice, v katerem vas ne bodo ovirale pri gibanju po prostoru ali slednjega celo onemogočale. Če mora imeti vaša spalnica ogledalo, je ni  modro postavljati naravnost ob vnožje ležišča - razen če si želite videti, kako izgledate takoj, ko se prebudite ;). 

Tisti, ki imate pri načrtovanju spalnice težave, si lahko pomagate tako, da na tla položite karton z dimenzijami pohištva in tako preverite, če bi bilo vaše gibanje ob postavitvi, kakršno ste si zamislili, omejeno. Uporabite lahko tudi lepilni trak, vrvico ali kak drug pripomoček. 

Slog moderne spalnice ali prijeten prostor za počitek - izbira je vaša! 

Če želite, da bo vaša spalnica po prenovi lahko dolgo ostala nespremenjena, se je najbolje držati enostavnega, prečiščenega sloga. Elegantna, a preprosta estetika bo namreč še dolgo aktualna, zato dražjih kosov pohištva ne bo treba nenehno menjati, temveč jim boste dodali le posamezne dodatke. Za edinstveno noto lahko sicer vedno poskrbite s tekstilom, izbiro tapet ali celo stensko poslikavo! 

Naša ponudba pohištva za spalnice je polna modelov, ki ustrezajo prav tem kriterijem, saj jih krasi večna eleganca minimalističnih linij, ki deluje sodobno in prečiščeno. Moderna spalnica je tako bližje, kot si mislite! 

Seveda imamo za vse sladokusce, ki jih mika nekoliko bolj klasična ali celo retro spalnica, v ponudbi tudi modele s klasičnimi elementi ali nekaj industrijskega čara. Če ste nekoliko drznejši, vas bodo zagotovo prepričali. 

Kaj pa narekujejo trendi na področju spalničnega pohištva? 

Trenutno se največ strank odločaprav za minimalistične spalnice v skandinavskem slogu, ki ga krasi svetlo leseno pohištvo, kombinirano s toplimi rdečimi odtenki. Tudi drugi umirjeni toni so izjemno priljubljeni, saj spalnica večini predstavlja prostor miru in sprostitve. Prav zato tudi ne gre pretiravati z dodatki, temveč je zmagovalna izbira predvsem prečiščen, urejen prostor. 

Da boste ohranili mirno atmosfero, zato predlagamo dokaj enotno barvno paleto z umirjenimi, toplimi barvami. Strokovnjaki za spalnice priporočajo belo, nežno sivo ali pastelne barve. Živahnejše tone raje prihranite za posamezne detajle ali manjše delčke stene. Če bo v živahne tone odet prevelik del spalnice, boste namreč težje zaspali. Za toplino in pristno vzdušje boste odlično poskrbeli tudi z dodatkom vedno aktualnega lesa, ki v prostor vnese še pridih narave.