0Item(s)

V košarici še nimate artiklov

Product was successfully added to your shopping cart.

Moderne spalnice

24 Izdelkov

24 Izdelkov

Srce moderne spalnice je elegantno in funkcionalno pohištvo

 Ste zadovoljni s svojo spalnico? Vas tisto, kar uzrete, ko se zjutraj predramite, navduši ali spravi v slabo voljo? Si želite moderne spalnice, v kateri bi pred spancem z veseljem prebrali kako knjigo ali jo celo uporabili kot občasno pisarno? Ali pa je spalnica za vas tudi shramba za oblačila, mini knjižnica ali celo prostor za sprostitev po napornem delu? Ne glede na to, ali v njej zgolj prenočujete ali jo uporabljate še kako drugače, je bistveno predvsem, da se v njej odlično počutite ter da je zasnovana dovolj praktično, da kljubuje vsakodnevnim izzivom.

In točno tako so zasnovane tudi moderne spalnice v naši spletni ponudbi! Gre za sestave, ki vključujejo tako veliko in elegantno zasnovano posteljo kot tudi stilsko dovršeno in praktično pripadajoče pohištvo. Na voljo so tako izvedbe v sodobnem, a nekoliko bolj klasičnem slogu, kot tudi trendovske izbire, ki jih navdihujeta skandinavski minimalizem in italijanski čut za prefinjene oblike. Obenem je na voljo široka paleta barv in odtenkov, tako da bo iskanje vaše najljubše spalnice preprostejše, kot ste si kadar koli predstavljati. In če se kje zatakne, je za naša izkušena svetovalna ekipa vedno tu za vas, medtem ko se o svoji izbiri lahko prepričate tudi v našem salonu.

Kaj šteje pri izbiri moderne spalnice?

Seveda so na prvem mestu dimenzije. Pri tem sicer ni bistveno le, da je določen kos pohištva moč umestiti v prostor, temveč to, da spalnica v svoji končni podobi ne deluje natlačeno. Zato je pomembno, da ste pri izbiri velikosti postelje ter količine in dimenzije omar posebej previdni. Bo razporeditev dovolj funkcionalna, da pohištvo ne bo oviralo odpiranja oken ali vrat? Se bodo omare normalno odpirale, med njimi pa se bo moč neovirano gibati? Obenem se je treba zavedati, da moderne spalnice najpogosteje prežema eleganten, minimalističen slog, pri katerem veliko šteje rek »Manj je več«. Če je spalnica manjša, je zato prvi ukrep izbira manjše postelje, denimo takšne s širino 140 cm. Obenem je včasih bolje izbrati eno omaro večjih dimenzij kot več različnih omar, ki hitro zasičijo prostor.

Ko je prostora malo, je seveda bistveno tudi, da slednjega čim učinkoviteje oz. čim bolj iznajdljivo izrabimo. Ena glavnih odlik moderne spalnice je namreč predvsem njena praktičnost, ki se lahko zrcali tudi v večnamembnosti določenih elementov. Velika prednost je postelja s predali, kamor lahko pospravimo odvečna sezonska oblačila ali posteljnino. Dobra ideja v tem pogledu je tudi postelja, pod katero je toliko prostora, da tam svoje mesto najde kakšna škatla ali zaboj.

A naj vas zgornje vrstice ne zavedejo. Minimalističen slog moderne spalnice ne pomeni, da se lahko odrečemo kar vsemu povprek, saj so nekateri elementi v vsaki spalnici nepogrešljivi. Eden takšnih je denimo nočna omarica, kamor boste pred spanjem odložili mobilnik, knjigo ali kozarec vode. Nanjo boste po potrebi odložili zdravila ali očala, da bodo vedno pri roki. Če vam klasične nočne omarice niso pri srcu, si zavoljo praktičnosti zato omislite vsaj poličko.

Kaj pa barve moderne spalnice?

Se sprašujete, kakšni barvni odtenki se najlepše podajo v elegantne moderne spalnice? Z veseljem vam pomagamo z nekaj preprostimi napotki. Cilj je seveda ustvariti okolje, ki pomirja in sprošča, s tem pa omogoča prijeten spanec in kakovostno bivanje. V tem pogledu je izjemno pomembno, da se barve pohištva dobro dopolnjujejo z barvami sten. 

Predvsem pri načrtovanju estetsko dovršene spalnice so izjemnega pomena kontrasti. Svetlo pohištvo denimo v kombinaciji s stenami, odetimi v svetle odtenke, le stežka zares pride do izraza, medtem ko nasprotja poskrbijo, da vsi elementi zažarijo.

Pohištvo v najtemnejših odtenkih se zato odlično ujame s svetlimi odtenki sten, denimo s takšnimi v beli, svetlo vijoličasti ali blagi rdeči. Tudi zelena je vse popularnejša. Hrastovo pohištvo se čudovito dopolnjuje s sivimi ali celo modrimi odtenki, češnjev les pa zaživi v kombinaciji s pastelnimi barvami.

Imate glede izbire moderne spalnice še dodatna vprašanja? Ne odlašajte in nas pokličite. Z veseljem bomo svoje bogate izkušnje pri načrtovanju in opremljanju prostorov uporabili v vaš prid in vam pomagali do popolnega pohištva.