0Item(s)

V košarici še nimate artiklov

Product was successfully added to your shopping cart.

Francoske postelje

Izdelki 1 do 30 od 87 skupaj

 1. 1
 2. 2
 3. 3

Izdelki 1 do 30 od 87 skupaj

 1. 1
 2. 2
 3. 3

Se sprašujete, katero posteljo kupiti? Na to vprašanje pravzaprav ni jasnega odgovora, obstajajo pa merila, po katerih se lahko ravnate, da najdete za lastne potrebe najbolj primerno posteljo. Udobje v postelji je individualno in osebna želja. Kar je nekomu udobno, drugemu morda ni. Zato morate pred nakupom definirati, kaj od postelje pričakujete. V prvi vrsti, iz katerega materiala želite, da je postelja? Material bo vplival na enostavnost vzdrževanja in hkrati tudi na dolgo ali kratko življenjsko dobo. Posteljo je treba izbrati tudi glede na potrebno velikost ali dimenzije. Vsekakor je zahtevani model postelje različen. In nenazadnje, estetski videz, kateri ni nič manj pomemben od zelo pomembnega udobja in ugodja.

Izbira postelje je neposredno povezana s kakovostjo spanja, kakovost spanja pa je pogojena tudi z izbiro postelje. Pravzaprav je nakup postelje eden najpomembnejših nakupov, ki jih boste opravili, ko gre za vaše zdravje in dobro počutje.

Tako so, zaradi svojih prednosti in tudi estetskega videza ter izredno visokega udobja, zelo priljubljene francoske postelje.

Zakaj izbrati masivno posteljo?

Glede na pomen spanja je izbira postelje zelo pomembna. Tako bo morda udobje, zaradi napačne izbire, okrnjeno. Iz tega razloga, morate za dober spanec, najti najbolj zdravo posteljo, ki vam ustreza. Udobna francoska postelja, katera je tudi zelo vizualno privlačna, je lahko najprimernejša izbira.

Masivne postelje imajo nekaj prednosti, predvsem to, da ustrezajo različnim potrebam. Zaradi svoje posebne strukture so najbolj idealne postelje.

 • Ustvarjajo zelo ugodne pogoje za nemoten in zdrav spanec.
 • Zagotavljajo podporo za zdrav položaj spanja.
 • Nudijo popolno oporo in udobje.
 • Zaradi svoje vsebine so prijazne tako človeku kot okolju.
 • Omogočajo dolgo življenjsko dobo.
 • Zaradi materialov, ki so uporabljeni, so ustvarjeni popolnoma naravni pogoji za zdravje.
 • Vzdržljivost materialov omogoča dolgotrajno uporabo.
 • Je postelja, katera najbolje »objame« vaše telo.
 • Možnosti za stil postelje so neskončne. Enostavno lahko združite praktičnost in eleganco.
 • Trpežna materialna sestava bo podaljšala življenjsko dobo vaše postelje.

Tovrstne postelje poskrbijo za prijetne spremembe v vašem življenju in vaš spanec naredijo udobnejši.

Kakšne dimenzije francoskih postelj poznamo?

Najprej definirajmo, kaj sploh pomeni francoska postelja. Običajno so to postelje, katere imajo večje vzmetnice za enojno posteljo ter razkošen posteljni okvir, kateri je običajno okrašen, barvan ali celo pozlačen. Z dekorativnimi elementi je namenjena eni osebi, so pa na voljo tudi postelje, v katerih lahko nemoteno in udobno spita dve osebi. Znana je kot zakonska postelja, vendar je priljubljena postelja za tiste, ki spijo sami in se ne želijo odpovedati prostoru in udobju. Značilnost je predvsem njena velikost in njeno udobje.

Po standardu je njena dolžina (primerna za eno osebo) 190 ali 200cm, širina pa 140cm. Zakonske francoske postelje so lahko v dimenzijah 160/200cm, 180/200cm ter tudi 200/200cm.

Francoska postelja je dobra izbira za ljudi, ki spijo sami in tudi za pare. Najbolj priljubljena izbira za pare je širina 140 cm ali 160 cm in dolžina 200 cm, saj obema daje obema dovolj prostora za spanje. Če imate veliko prostora, si lahko omislite posteljo v dimenziji 180×200 cm ali 200×200 cm.

Zlato pravilo pri nakupu postelje je, da kupite posteljo velikosti, kolikor vam prostor dopušča. Majhne postelje poslabšajo kakovost spanja. Tako bo idealna postelja vsaj 10-15 cm daljša od višine osebe in široka najmanj 130 cm. V postelji mora biti dovolj prostora, da se ponoči nemoteno obračate.

Gotovo ste se počutili odlično, ko ste se prebudili iz kakovostnega spanca in pri tem ima vaša postelja zelo pomembno vlogo. In zdaj, ko se strinjamo, da je izbira prave postelje tista, ki ustreza vašim spalnim navadam in pričakovanjem, lahko enostavno najdete odgovor na vprašanje, katero velikost francoske postelje izbrati. V vašem interesu je, da izberete posteljo glede na svoje spalne navade.