0Item(s)

V košarici še nimate artiklov

Product was successfully added to your shopping cart.

Nočne omarice

Izdelki 1 do 30 od 43 skupaj

  1. 1
  2. 2

Izdelki 1 do 30 od 43 skupaj

  1. 1
  2. 2

Kam zvečer odložite telefon, ki vam zjutraj služi tudi kot budilka? Na tla, pod posteljo, na bližnji predalnik? Ste že razmišljali o tem, da bi bila temu namenjena nočna omarica, pa še niste našli take, ki bi bila ravno prav visoka, bi imela ravno prav predalov in se vanjo ne bi butnili vsakič, ko pospravljate posteljo? Na pravem mestu ste, v dom24 se zavedamo tega, da so majhni detajli tisti, ki naredijo veliko razliko – in nočne omarice so prav to, funkcionalna popestritev vašega spalnega prostora.

Še več, nočne omarice so pogosto spregledani kos pohištva, ki mu ne namenimo dovolj pozornosti in ga izberemo mimogrede ali pa celo omahujemo, ali bi ga imeli ali ne. Naj vam iz prve roke in dolgoletnih izkušenj zagotovimo, da s tem, ko ste izbrali posteljo in v spalnico postavili omare, vaša spalnica še ni popolna. Nočna omarica bo tista, ki bo bivanje naredila zares prijetno: nanjo boste postavili lučko za prebiranje par strani najljubše knjige, preden utonete v spanec, očala, kozarec vode, če vas ponoči zažeja, zdravila ali čepke za ušesa.

Čemu so nočne omarice prvotno služile in zakaj so koristne zdaj?

Dobra nočna omarica je ravno tako pomembna kot udobna postelja. Četudi se danes zdi, da je nočna omarica v sodobni spalnici kakor nakit na večerni ženski toaleti, je bila njena prvotna vloga povsem drugačna. Nekdaj je bila namreč dobesedno nepogrešljiv kos pohištva, saj je služila … odlaganju nočnih posod. Funkcijo odlaganja je nočna omarica ohranila do danes, sodobni uporabniki pa cenite predvsem njene zaprte površine, ki skrijejo morebitni nered. V predalih pač ni treba imeti vedno vse pospravljeno. Večina ljudi se odloči za dve nočni omarici, eno na vsaki strani postelje.

Nočne omarice slovijo po predalih in predalčkih

Kaj bi imeli ob postelji, če ne bi imeli nočne omarice? Verjetno manjšo mizico, stol ali blazino, na katerih bi se sčasoma povečeval kup odloženih stvari. Sodobno oblikovana nočna omarica iz kakovostnih materialov seveda prispeva k videzu spalnice, vendar je njeno poslanstvo v prvi vrsti funkcionalnost: nočna omarica naj ponuja dovolj prostora za shranjevanje. Verjemite našim izkušnjam, da tudi z najlepšo ali celo najdražjo nočno omarico ne boste zadovoljni, če nanjo ne boste mogli postaviti nočne lučke in na njej ne bo dovolj prostora za vašo najljubšo knjigo ali dišečo svečko, ki jo taki radi prižgete zvečer pred spanjem. Tisto, kar imate pri nočnih omaricah najraje, pa so predali in predalčki.

Nočne omarice z enim predalom

Klasična nočna omarica ima en predal, pod njim pa odprt prostor z odlagalno površino. Pred nakupom dobro premislite, kakšne so vaše navade, kaj zvečer počnete v postelji in čemu bo nočna omarica služila. Če potrebujete predvsem dekorativni element, ki bo estetsko zaokrožil spalni kotiček, bo nočna omarica z enim predalom odlična izbira. Na njej bo dovolj prostora za lučko, budilko, sliko ali ljub spominek, v predal pa boste lahko shranili vse tiste drobnarije, ki jih ponoči želite imeti ob sebi, pa je bolje, da ostanejo očem nevidne.

Nočne omarice z dvema ali več predali

Pri izbiri nočne omarice imejte v mislih predvsem to, da bo čim bolj praktična. Morda v postelji radi berete ali gledate televizijo? V tem primeru vam bo prav prišlo več prostora za odlaganje in shranjevanje, saj želite pospraviti več stvari in hkrati optimizirati prostor. Nočne omarice niso praktične le za shranjevanje knjig, revij in ročnih del, ampak tudi za nogavice, spodnje perilo in razne dodatke, denimo šale ali rute.

Nočna omarica kot nočno stojalo

Ljubitelji izčiščenega minimalističnega sloga bolj kot na robustne nočne omarice z veliko predali prisegajo na majhne in enostavne mizice oz. nočna stojala. Namenjene so temu, da nanje postavimo budilko, namizno svetilko, rožo in podoben okras. Zelo praktičen je lahko tudi preprost poličnik, ki ponuja dovolj prostora za odlaganje. Naj vas prijazno opozorimo, da ne pretiravajte z dekoracijo nočne omarice. Namenjena naj bo le najnujnejšemu, če bo na njej preveč stvari, se kaj hitro lahko zgodi, da bo ponoči vse zgrmelo na tla.

Koliko naj bo nočna omarica visoka?

Nočne omarice so različno visoke, od 40 cm pa tudi do 75 cm. Pri izbiri nočne omarice se ravnajte po višini postelje. Idealno bi bilo, da je višina zgornje ploskve nočne omarice poravnana z višino vaše spalne površine – namen nočne omarice namreč je, da je na dosegu roke tudi takrat, ko ležite. Ob visoki postelji bo nizka nočna omarica povsem neuporabna, pa naj bo še tako estetska. Če boste na nočni omarici imeli lučko, poskrbite, da bo njeno stikalo hitro dostopno, ne da bi si ob tem izpahnili roko.

Ste za nekaj drugačnega, malo odštekanega?

Nočne omarice iz našega prodajnega programa so izstopajoči dizajnerski kosi. Kdo pravi, da sodijo samo v spalnico? Morda ste se že zaljubili v katero izmed naših dnevnih sob, pa se vam zdi, da manjka le še pika na i? Izberite sodobno oblikovano nočno omarico odlične kvalitete in prepričani smo, da vam jo bodo obiski zavidali. Predvsem ženske najprej opazijo kose, ki izstopajo iz povprečja in dvignejo ambient na višji nivo, se strinjate?

V dom24 skrbimo, da so naši prodajni programi založeni s trendovskimi pohištvenimi elementi in so dostopni vsakemu žepu. Ste vedeli, da vam v primeru, da enak izdelek drugje najdete ceneje kot pri nas, njegovo ceno ne le izenačimo, pač pa še dodatno znižamo? Ker pa vam pohištva ne želimo le prodati, ampak je naše poslanstvo poskrbeti, da vaš dom postane vaš ponos in toplo zavetje pred nevihtami, ki jih prinese življenje, so vam naši strokovni in vselej optimistično naravnani svetovalci vedno na voljo. Pokličite nas, pišite nam ali se oglasite v našem showroomu v Sežani, veseli bomo, da se spoznamo in skupaj obrnemo novo poglavje pri urejanju vašega doma.