Preprosto, ugodno in VARNO do vrhunske garderobne omare

Ekipa dom24 se trudi, da bi imeli tudi v trenutnih razmerah nemoten dostop do vrhunskega pohištva po ugodnih cenah in celo z možnostjo plačila na obroke. Zagotavljamo vam udoben in predvsem varen spletni nakup, pri katerem je dostava izvedena v skladu z najstrožjimi preventivnimi ukrepi. Za vso podporo med nakupnim procesom pa so vam na voljo tudi naši izkušeni strokovnjaki, ki vam bodo z veseljem pomagali z nasveti in dodatnimi informacijami. 

Pripravljeni, pozor, zdaj!

Cilj tokratne misije: odlična nova garderobna omara, ki se bo tako po velikosti kot po stilu odlično prilegala prostoru, obenem pa odlično izpolnjevala svojo funkcijo. Kaj to pomeni? Da boste vanjo brez težav pospravili vse kose svoje garderobe ali druge stvari ter jih razporedili v skladu z vašimi potrebami. 

 

Kakovostna in elegantna garderobna omara nima le praktičnega namena, temveč  ustvari tudi prijetno in elegantno atmosfero. Kot drsna omara SREČKO 200 za le 409,99 €.

Pred nakupom garderobne omare …

Vsaka uspešna misija potrebuje načrt in pri nakupu garderobne omare ni nič drugače. Zato najprej dobro razmislite, za kakšen tip oblačil potrebujete omaro oz. kakšne so vaše potrebe. Pri omarah za nežnejši spol denimo glavna vloga pripada obešalnim palicam, namenjenim daljšim kosom oblačil, moški pa potrebujejo nekoliko več odlagalnih polic ter tudi kakšen dodatek, denimo obešalo za kravate. 

Morda se sliši samoumevno, toda splača se dobro razmisliti o namembnosti nove omare. Tako boste lažje izbrali razpored polic in ostale podrobnosti, s tem pa prihranili denar, ki bi ga namenili za razne kasnejše predelave ali dodelave. 

 

Garderobna omara Talita 180 nudi veliko prostora za obešanje in za zlaganje na prostorne police. Za le 369,99 €.

Posebej pozorni bodite, če bodo omaro uporabljali tudi manjši otroci. V tem primeru je namreč ključno, da so police, namenjene njim, nameščene dovolj nizko, da pri pospravljanju in iskanju oblačil ne bodo potrebovali pomoči. Če bo omara namenjena izključno najmlajšim, lahko sicer sezonska oblačila namestite nekoliko nižje, da jih bo otrok dosegel sam, kose garderobe, ki jih ta trenutno ne potrebuje, pa pospravite na višje police. 

Velikost garderobne omare

Ne želite skaziti ureditve s preveliko omaro, a vas vseeno mika številko večji model, ki bo zlahka pogoltnil vso vašo odvečno garderobo? Če ste v dilemi glede dimenzij, najprej dobro premerite razpoložljiv prostor. Površino, ki bi jo zavzela vaša nova garderobna omara, označite s kartonom ali zamejite z lepilnim trakom, da si boste lažje predstavljali, koliko prostora bi vam po namestitvi še ostalo. Prepričajte se predvsem, da bo razdalja med posameznimi elementi še dovolj velika za nemoteno premikanje po prostoru ter da se bodo vsa vrata in predali lahko brez težav odpirali. 

 

Pri izbiri velikosti bodite pozorni na naslednje dejavnike: 

- Povprečen obseg garderobe za odrasle za 0,7-krat presega povprečno količino otroške garderobe.

- Odrasli moški potrebujejo več prostora za suknjiče, kravate, pasove

- Pri odraslih ženskah je treba upoštevati prostor za krila, obleke

- Pri garderobnih omarah za otroške sobe imejte v mislih tudi prostor za igrače in druge rekvizite. 

- Za mansardne prostore, v katerih so stropi poševni in nekoliko nižji, so primernejše globlje omare, za predsobo ali hodnik pa nekoliko ožje (čevlji potrebujejo manj prostora kot oblačila).

Garderobne omare v dnevni sobi naj ne bodo previsoke in pregloboke, saj lahko s takšnimi hitro “zadušite” prostor in ustvarite občutek prenatrpanosti. 

Ogromna omara z drsnimi vrati Irena 200 je trendovska in izjemno kakovostna, pa še enostavna za montažo. Sedaj na voljo že za 459,99 €.

Če si želite prostorsko kar najučinkovitejše rešitve, razmislite o nakupu garderobne omare z drsnimi vrati. Za odpiranje tovrstnih omar namreč ne potrebujete dodatnega prostora, obenem pa predstavljajo moderno in trendovsko rešitev, ki v prostor vnese svež pridih. 

Postavitev garderobne omare

- V spalnicah garderobne omare najpogosteje nameščamo ob najdaljšo steno in nasproti ležišča.

- Omara se lahko nahaja tudi ob postelji, in sicer na eni ali celo na obeh straneh. Pri tej postavitvi moramo biti previdni, saj ob ležišču običajno nameščamo še poličko ali nočno omarico. Če ima vaša postelja ob straneh izvlečne predale, se prepričajte, da jih boste tudi po namestitvi omare lahko nemoteno odpirali.

- Popularna je tudi namestitev omare ob vzglavje postelje. Na ta način lahko posteljo in omaro (ali več omar) vizualno povežete v celoto, sploh če nad vzglavje dodate še viseče elemente, ki povezujejo samostoječi omari na obeh straneh ležišča. 

- Za kar najučinkovitejši izkoristek prostora pa si velja ogledati kotne garderobne omare, za katero primerno mesto izberete glede na dolžino posameznih krakov.

Kotna garderobna omara Art vam ponuja ogromna prostora za shranjevanje, obenem pa jo odlikuje sodoben dizajn, primeren za vsak prostor. Na voljo že za 298,30 €.

Barve in slog garderobne omare 

Izbiro svoje nove garderobne omare seveda velja prilagoditi obstoječemu slogu pohištva in barvam v prostoru, v katerem bo vaš novi pohištveni element “domoval”. Toda to še zdaleč ne pomeni, da kontrast ni dobrodošel. Včasih so najboljše unikatne drzne kombinacije, denimo retro omara med elegantnimi skandinavskimi elementi ali pisan kos pohištva v pretežno enobarvni ureditvi. Nekaj dodatnih namigov pa v naslednjih alinejah: 

- Nekoliko lažji, pastelni toni so znani po tem, da pomirjajo, zato so zelo primerni za spalnice in otroške sobe

- Najnovejši trendi se pogosto vrtijo okrog temnih odtenkov, s katerimi je moč ustvariti elegantno atmosfero. A bodite previdni - v manjših sobah jih odsvetujemo. 

- Svetli odtenki, denimo zeleni ali rumeni, v prostor oddajajo energijo, zaradi česar so dobrodošli v dnevnih sobah ali igralnicah. 

- Naravni leseni vzorci ustvarjajo pristno vzdušje in delujejo prijetno, domače.

 

Drsna omara END 2 190 je praktična in kvalitetna omara za shranjevanje vaših stvari. Prav tako ima možnost dokupa polic, predvsem pa je enostavna za montažo.

Garderobne omare z drsnimi vrati 

Garderobne omare, opremljene z drsnimi vrati, v zadnjih letih tudi pri nas veljajo za pravi hit. Omogočajo namreč prihranek prostora, hkrati pa s svojo eleganco popestrijo vsak prostor. Posebej se podajo hodnikom ali predsobam, hkrati pa so popolna rešitev za manjše spalnice. 

Drsna vrata so pogosto izdelana iz delno prosojnih umetnih materialov ali celo iz stekla. V trendu so tudi modeli, pri katerih je na zunanjem delu vrat veliko ogledalo, saj s tem ta kos pohištva dobi še bolj praktično funkcijo.

 

Omaro z drsnimi vrati Arian 4 180 krasijo tako elementi v mat beli kot tudi v svetleče beli. Opremljena je tudi z ogromnim ogledalom, ki pripomore k vrhunskemu slogu in praktičnosti.

Garderobne omare s krilnimi vrati 

Ste za dobro staro klasiko? Garderobne omare s krilnimi vrati predstavljajo preverjeno izbiro, a to nikakor ne pomeni, da so dolgočasne. Že ročajo lahko namreč popolnoma spremenijo njihov značaj; tisti elegantnejši ali celo delno skriti bodo vsako omaro preželi s prefinjenostjo, odprtine namesto ročajev pa bodo denimo poskrbele za edinstveno igrivost. 

Klasična omara s pridihom skandinavskega stila Lobo 4 je dobavljiva v beli barvi . Že za 253,90 €.