0Item(s)

V košarici še nimate artiklov

Product was successfully added to your shopping cart.

Kompletne otroške sobe

11 Izdelkov

11 Izdelkov

Kompletne otroške sobe

Tako kot odrasli, tudi otroci potrebujejo svoj osebni prostor, ki je različen po funkcionalnosti in videzu. Nakup kompletne otroške sobe je seveda smiseln, saj na ta način poskrbite za vse kose pohištva, ki jih otrok potrebuje, hkrati pa se ti medsebojno skladajo v celoti. Vsekakor, pa otroške sobe ne bi smeli obravnavati kot celoto in jo je vedno bolje razdeliti na različne cone (prostor za igro, učenje, ipd).   

Pri izbiri ne smete varčevati s pohištvom, pomembno je, da ima otrok dovolj kosov pohištva, da lahko vse svoje stvari postavi v prave predale. Hkrati pa morate seveda upoštevati tudi velikost otroške sobe, oziroma, koliko prostora imate na voljo zanjo.

Izbira bo odvisna tudi od starosti in potreb otroka. Kompletna otroška soba je odlična rešitev, ne glede na starost otroka. V kolikor gre za otroka, ki je dovolj star, da pri izbiri sodeluje, mu dajte to možnost, navsezadnje bo otrok v njej preživel veliko časa in je pomembno, da je njegova soba urejena tako, da se bo v njej počutil dobro, varno in prijetno.

Kako izbrati kompletno pohištvo za otroško sobo?

Otroška soba je kraj posebnih dogodivščin in celo čudežev. Tako je običajno naloga staršev ustvariti dovolj prostora za udobje, zabavo, učenje in igre.

V prvi vrsti je pomemben videz otroške sobe. Na voljo so različne možnosti, z različnimi kosi pohištva, funkcionalnimi in praktičnimi. Kompletna otroška soba bo tako izžarevala stil, otroku pa omogočala neomejen prostor za razne aktivnosti, spanje, počitek, itd. Vendar pa morate pri izbiri biti previdni, da otroške sobe ne preobremenite in ni več prostora za počitek in igro. Izberite takšno sobo, ki bo vsebovala  kompletno pohištvo za otroško sobo in nobenega kosa odveč.

Zelo pomembna je barvna shema, katera ne vpliva le na privlačnost notranjosti, temveč tudi na razpoloženje otroka.

Odločilen dejavnik je starost otroka. Območje namenjeno igri je praviloma največje. V kolikor gre za večjega otroka, bo potreboval tudi prostor za mizo in stol, morda se tako prostor za igro zmanjša. Medtem, ko bo dojenček potreboval le udobno posteljo, zanj pa boste potrebovali še omaro, predalnike in previjalno mizo.

Faktorji, ki jih morate upoštevati pri izbiri kompletne otroške sobe

Glavno in kar je najbolj pomembno, da upoštevate, je varnost.  Vse naprave in električni sistemi morajo biti izven dosega otrok ali pa ustrezno zaščiteni. Pohištvo mora biti brez ostrih vogalov, vse viseče strukture pa varno pritrjene.

- Velikost postelje

Velikost postelje je zelo pomembna. Tako bo za najmlajše primerna otroška posteljica manjših dimenzij, prostor bodo dopolnili razni drugi kosi pohištva. Kasneje se otrokove potrebe hitro spreminjajo in bo že morda potreboval nekoliko večjo posteljo. Za dvojčke, malčke in otroke, kateri si delijo otroško sobo, bodo uporabni tudi pogradi, ki so hkrati izredno priljubljena otroška postelja. Če je razlika med otroci velika, je bolje urediti postelje ločeno. Tudi zato, ker bo starejši otrok potreboval osebni prostor.

- Velikost mize

Zelo pomembno je, da ima otrok svoj »delovni prostor«, sploh v kolikor gre za šolarje. Velikost mize je tako tudi pomembna. Če imate možnost, jo postavite ob oknu, zato da bo otroku med učenjem naravna svetloba dostopna.

Na mizi mora biti dovolj prostora za zvezek, pisala, pri starejših otrocih tudi za računalnik in drugo. Načeloma pa je enaka izbira ali možnost primerna za otroke različnih starostnih skupin.

- Velikost omar

Vedno poskrbite za popolno otroško garderobo oziroma omaro. Namreč, že od zgodnjega otroštva je treba otroka naučiti reda, zato naj bo njegova omara dobro organizirana. Imeti mora dovolj prostora. Tudi majhen otrok lahko ima veliko oblačil, igračk in drugih pripomočkov, katere je potrebno skrbno shraniti. Njegove potrebe pa se spreminjajo in morda celo eksponentno rastejo, kar se tiče potrebnega prostora v garderobni omari.

Da pospravljanje ne postane vsakodnevna nočna mora, je pomembno razmisliti, kako bo organizirano shranjevanje oblačil in drugih dodatkov v omari.

- Predalnik

Predalniki so predvsem v otroški sobi zelo praktični in uporabni. Velikokrat so primerljivi tudi s standardno omaro, običajno pa zavzamejo veliko manj prostora, zaradi česar so tudi zelo priljubljeni. V poštev pridejo pri različnih otroških sobah, ki so primerne za različne starostne skupine otrok.

Velikokrat služijo tudi za sezonske otroške stvari, samostojno jih pa lahko uporabljajo tudi otroci.

Osebni stol

Osebni stol mora izpolnjevati številne parametre in sicer lastnosti za oblikovanje pravilne drže in ohranjanje zdravja pri otroku katere koli starosti. Stol mora biti udoben, prave velikosti in ustrezati višini mize. Med sedenjem je hrbtenica pod velikim stresom, zato stol izberite previdno. Zelo dobra izbira je stol, ki raste z otrokom in se ga po potrebi prilagaja. Otroku pa mora omogočati takšno udobje, da se med sedenjem ne utrudi. Upoštevate lahko tudi videz stola, saj bo sedenje v estetskem stolu veliko bolj prijetno.

Kompletna otroška soba za fanta

Kompletna otroška soba za fanta naj bo tematsko podprta. Krepi in ponazarja lahko interese otroka, zato, da se bo otrok v njej resnično dobro počutil. Da mu bo vzbujala občutek radosti in hkrati miru. Da bo predstavljala zavetje mira in bo njegovo večno skrivališče.

Običajno za tradicionalno barvo za dečke označimo kar modro, kar pa ne pomeni, da so druge barve neuporabne. Zakaj bi otroka silili bivati v sobi, ki mu morda ni všeč?

V otroški sobi je dobro narediti nevtralen zaključek, zaradi katerega ga bo lahko enostavno dopolnil z dekorjem po lastni izbiri. Ustvarjanje popolne otroške sobe ni lahka naloga, je pa zanimiva. Potrebno jo je načrtovati  tako, da bo kar se da funkcionalna, hkrati pa upoštevati tudi otrokove želje. Pustite domišljiji prosto pot, enostavno ni pravilnih ali napačnih odločitev, vse dokler se otrok v svoji sobi počuti dobro.

Kompletna otroška soba za punco

Kompletna otroška soba za punco bo odvisna od prioritet in interesov deklice. To bo vsekakor narekovala tudi njena starost. Bistvo vsake otroške sobe je varnost, funkcionalnost in lep dizajn. Zato oblikovanje ali izbira zahteva poseben pristop. Kadar gre za večjo deklico in se njen okus začne oblikovati, je pomembno, da izbere sobo po lastni presoji.

Deklica, kakor tudi fantek, mora v svoji sobi imeti vsa potrebna področja in sicer za igro, sprostitev, učenje, ipd.

Končna obdelava se zaključi z raznimi detajli in dodatki, ki krepijo njene interese in morajo biti praktični ter varni za uporabo. Obstaja veliko možnosti oblikovanja, zato, da vsaka deklica ustvari svoj prostor po svoje, v katerem se bo počutila kot prava princesa ali dama.