0Item(s)

V košarici še nimate artiklov

Product was successfully added to your shopping cart.

Dnevne sobe

Sedežne garniture Sedežne garniture

Sedežne garniture

Dnevni in tv regali Dnevni in tv regali

Dnevni in tv regali

Klubske mizice Klubske mizice

Klubske mizice

Tabureji in vreče za sedenje Tabureji in vreče za sedenje

Tabureji in vreče za sedenje

Počivalniki in gugalniki Počivalniki in gugalniki

Počivalniki in gugalniki

Dom24 priporoča

Izdelki 1 do 30 od 483 skupaj

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Izdelki 1 do 30 od 483 skupaj

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Je sploh kaj prijetnejšega kot druženje ali sproščen počitek v objemu domače dnevne sobe? Pri dom24 verjamemo, da tudi se tudi vi po napornem dnevu radi zleknete na sedežno garnituro in ob pogledu na elegantno pohištvo in svoje najljubše dekoracije odmislite skrbi. Mi smo tu, da vam takšen ambient pomagamo ustvariti! 

Izberite pohištvo za dnevne sobe, ki očara z vrhunskim slogom, navdaja z energijo, hkrati pa navduši s praktičnostjo on ODLIČNO CENO! Kako to vemo?

Preprosto! Naše cene dnevne sobe so nepremagljive. Če drugod najdete enak izdelek kot pri nas, le za nižji znesek, pri dom24 ceno ne le izenačino, temveč še dodatno znižamo. Mamljiva ponudba, kajne?

Naj bo vaša dnevna nekaj posebnega! 

Moderna dnevna soba je srce skoraj vsakega doma in kraj, kjer se odvija največji del vašega življenja za štirimi stenami. V njej se sami ali v družbi sprostite po napornem dnevu, preživite čudovit družinski večer ob napetem filmu ali družabni igri, lahko pa jo celo spremenite v prostor za praznovanja in druženja v prijetni, intimni atmosferi. Izbira pohištva in ureditev dnevne sobe sta zato eni od najpomembnejših opravil pri opremljanju stanovanja. 

Če je vaša dnevna soba še prazen prostor, ki bi mu radi z izbiro pravih pohištvenih elementov in elegantno ter učinkovito razporeditvijo dali edinstven pečat, ne bi mogli biti na boljšem mestu. To pa velja tudi za vse tiste, ki že predolgo zrete v dotrajane regale in televizor gledate z neudobne stare zofe. Naj vas vaša miška vodi med raznovrstnimi modeli pohištva za dnevne sobe, s pomočjo katerih boste v svoje stanovanje vnesli edinstven slog, pri tem pa vam ne bo treba zapraviti vseh prihrankov. 

In da bo izbira praktične in moderne dnevne sobe še lažja, smo v ekipi dom24 pripravili še nekaj top nasvetov za vse, ki ste radi v trendu! 

Pri razporeditvi dnevne sobe pokažite drznost

Verjetno je ena od osnovnih pri prenovi ali opremljanju vsake dnevne sobe izbira položaja sedežne garniture. Najpogosteje so kotne sedežne garniture, kavči in sofe sicer nameščeni tik ob steni, a to še zdaleč ni edina rešitev! 

Postavite svoj kavč v sredino dnevne sobe in s tem ustvarite prijetno, gostoljubno atmosfero. Na ta način lahko ustvarite domačen otoček, ki ga sestavljajo zofa, mizica in preproga, ali pa prostor optično razdelite na dva dela. 

Če uporabite manjše kose pohištva, kot so sedežne garniture 3-2-1, fotelji, in klubske mizice, lahko dnevna soba postane vaš atelje za eksperimentiranje, saj elemente lahko preprosto premikate in preizkušate različne prostorske rešitve. Če želite pridih bolj klasične dnevne sobe, seveda sedišča še vedno lahko namestite ob zid, s čimer boste poskrbeli za boljši izkoristek prostora.

Vsaka dnevna soba potrebuje osrednjo točko!

Pri načrtovanju moderne dnevne sobe posebno pozornost namenite osrednji točki prostora. To naj bo točka, kjer se boste zbrali skupaj z vsemi družinskimi člani ali s svojimi gosti. Največkrat ga sestavlja kombinacija sedežne garniture in mizice, za prijetno in gostoljubno vzdušje pa lahko poskrbijo tudi posamični gugalniki ali tabureji

Naj srce vaše dnevne sobe pogled ujame že na vratih. Obenem poskrbite, da druga območja, denimo regale ali dekorativne elemente, optično ločite od osrednjega dela in s tem poskrbite, da dnevna soba ne deluje natlačeno. A vselej poskrbite, da bodo vsi ločeni deli stilsko povezani v celoto. 

Barve kažejo značaj dnevne sobe

Barvna uskladitev elementov je eden od temeljev načrtovanja moderne dnevne sobe. Najbolje je, če še pred izbiro pohištva izberete dve ali tri barve, ki bodo zaznamovala prostor, pri čemer se je seveda treba prilagoditi barvi sten in tal. Pri izbiri slednjih velja upoštevati velikost prostora: močnejše barve se podajo večjim prostorom in, medtem ko so za male dnevne sobe najboljša izbira svetlejši odtenki, denimo bež ali krem. Za privlačno popestritev lahko nato poskrbite s preprogami, zavesami ali drugimi dekoracijami v bolj živih odtenkih. 

Ko se odločate za barvo vašega dnevnega regala, upoštevajte količino naravne svetlobe v vašem dnevnem prostoru. V primeru manj svetlih prostorov se odločite za bolj svetle kombinacije, ki vključujejo belo barvo, medtem ko velja ravno nasprotno za prostore z več svetlobe. Naravni leseni odtenki so odlična rešitev za dnevne sobe v klasičnem slogu, pri katerih je bistvena prijetna, domačna atmosfera. Če v nasprotju s tem želite izstopati z modernim slogom, pa vsekakor posezite po lakiranih površinah v živih barvah, ki bodo poskrbele za prav poseben pečat. 

V naši barvni paleti najdete odtenke za vsak okus, od sive barve in barve divjega jabolka pa vse do bora ter klasik, črne in bele. 

Z iznajdljivostjo do edinstvene dnevne sobe

Je tloris vaše dnevne sobe nepravilnih oblik? Živite v podstrešnem stanovanju s padajočim stropom? Slog vaših bivalnih prostorov skazijo tramovi? Naj to za vas ne bo ovira, temveč priložnost, da ustvarite popolnoma unikaten ambient! 

Vse, kar potrebujete, je malce iznajdljivosti. Med podporne stebre se bodo odlično podali manjši dnevni in TV regali, ki vam lahko pomagajo razdeliti večji prostor. Večnivojski regali ali omare se odlično podajo tudi pod stopnice, odvečni prostor v kotih pa poleg kotnih elementov lahko zapolnejo počivalniki ali gugalniki, s pomočjo katerih ustvarite svoj lasten kotiček za odmik in branje. Ne pozabite tudi na možnost kotnega kotička za otroke, ki ga lahko krasijo zabavne in udobne, predvsem pa pisane vreče za sedenje. Možnosti je nešteto, naša pestra ponudba pa bo brez dvoma kos vaši domišljiji! 

Majhno pohištvo za majhno dnevno sobo 

Pri izbiri pohištva za male dnevne sobe je bistveno, da elementi niso prevelikih mer. Masivni regali ali prostrana sedežna garnitura lahko namreč v prostoru z majhno površino delujejo natlačeno in skazijo harmonijo. A kaj, če kljub majhni površini nujno potrebujete sedišča za več gostov? V tem primeru priporočamo postavitev dnevne sobe, pri kateri je večja zofa nasproti vhoda ali prehoda v drug prostor, saj s tem še vedno poskrbite za gostoljubno, prijetno atmosfero.

Postavitev dnevne sobe preizkusite v praksi!

Če imate le možnost, poskusite še pred nakupom pohištva preveriti, kako funkcionalna je postavitev dnevne sobe, kakršno ste si zamislili. Najpreprosteje bo, če si pomagate z vrvico (ali barvnim trakom), s katero na tleh označite, do kod segajo elementi, na ta način pa preverite, koliko prostora vam ostane. V pomoč vam utegne biti tudi karton. 

Takšen test je še posebej ključen za male dnevne sobe, kjer je izraba prostora ključnega pomena. Ne pozabite preveriti, če se vsa vrata (tako tista, ki vodijo v prostor, kot denimo balkonska) lepo odpirajo

Pestra ponudba na dom24

Moderne dnevne sobe, klasični seti, elegantne italijanske dnevne sobe … Naš spletni salon premore čisto vse! Na voljo so tako preprosti TV regali kot večdelni seti, ki združujejo TV regal, samostojne omare in vitrine ter police. 

Pri tem boste na svoj račun prišli tako ljubitelji klasičnih linij pohištva kot tudi tisti, ki jih prevzema moderen minimalističen dizajn. Nekatere modele krasi tudi elegantna LED osvetljava, ki ustvari še prijetnejšo atmosfero in je popolna rešitev za romantične večere. 

Vam lahko pomagamo?

Še niste izbrali svoje zmagovalne kombinacije za popolno trendovsko dnevno sobo? Brez skrbi - če niste neposredno v salonu, še ne pomeni, da ste pri odločitvi prepuščeni čisto sami sebi! Naši izkušeni svetovalci so vam namreč na voljo tako po telefonu kot tudi po elektronski pošti, pri čemer vam bodo z veseljem svetovali glede pravih mer, materialov, tipov pohištva in ostalih podrobnosti. 

In če ste se že zaljubili v točno določeno podobo dnevne sobe, a ne zaupate sliki, vas prisrčno vabimo v naš Showroom v Sežano, kjer si boste svoje najljubše modele lahko ogledali v živo! 

Kaj še čakate? Vaša popoldna dnevna soba je že pri nas, samo še prevzeti jo je treba ;).