0Item(s)

V košarici še nimate artiklov

Product was successfully added to your shopping cart.

Sedežne garniture za vsakodnevno spanje

Izdelki 1 do 30 od 62 skupaj

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Izdelki 1 do 30 od 62 skupaj

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Kako izbrati sedežno garnituro za vsakodnevno spanje?

Predvsem v manjših stanovanjih, sedežna garnitura uspešno nadomesti posteljo v spalnici. Visokokakovostna sedežna garnitura za vsakodnevno spanje tako prihrani prostor, hkrati pa ni nič slabša, kadar govorimo o udobju spanja. Ker vemo, kako pomemben je kvaliteten spanec, je nujno, da je izbrana garnitura primerna vašim potrebam.

Sedežne garniture za vsakodnevno spanje morajo izpolnjevati nekatere pogoje, med katerimi je že prej omenjeno udobje, nič manj pomembna enostavnost mehanizma postavitve, zanesljivost strukturnih elementov, ortopedski učinek in velikost.

Enostavno si je težko predstavljati sodoben dom brez udobne sedežne garniture, saj ta ne predstavlja le še enega kosa notranje opreme, pač pa je tudi jamstvo udobja, kadar jo uporabite za spanje. Na voljo so različne sedežne za vsakodnevno spanje, iz različnih materialov in z različnimi oblikovalskimi lastnostmi ter dekorativnimi elementi. Poleg udobja, katerega zagotavlja sedežna za vsakodnevno spanje, je glavno merilo pri izbiri mehanizem za zlaganje. Namreč, prav od te lastnosti bo odvisno, kako bo sedežna ustrezala vašim zahtevam. Ker obstaja več modelov zložljivih garnitur, se poraja vprašanje, katera bi najbolj ustrezala vam?

Kako pravilno kupiti kavč za vsakodnevno spanje?

Sedežna garnitura je kos pohištva, ki ne glede na prefinjenost in izvirno notranjost hiše, hišo naredi gostoljubno in jo napolni z udobjem.

Kot že zgoraj omenjeno, je pri izbiri garniture treba posebno pozornost posvetiti mehanizmu postavitve. Mehanizem mora biti zanesljiv in trden. Kakovost izdelave je enako pomembna, saj bo trdnost konstrukcije neposredno odvisna od materiala izdelave.

Izbira sedežne garniture je pomembna naloga, saj se sedežne garniture razlikujejo po obliki, materialu izdelave, velikosti, namembnosti, načinu preoblikovanja, dizajnu in še in še.

Kadar se odločate za velikost sedežne, morate izmeriti prostor, v katerem bo stala, saj se mora idealno prilegati dimenzijam prostora. Pomembna je tudi oblika, ki je lahko kotna, ravna, otočna ali v obliki črke U. Garnituro je potrebno izbrati tudi glede na okvir – so z okvirjem, ali brez?

Ne pozabite na lastnost, ki je sicer pomembna – sedežna z vzmetmi ali brez. Kakšna so polnila sedežne garniture? Pomembna bo tudi izbira glede na oblazinjenje, od katerega je predvsem odvisna vzdržljivost. Vredno je biti pozoren na barvno shemo, saj mora biti skladna z ostalimi barvami v prostoru.

Značilnosti izbire kavč – postelje

Med dragocene nasvete za izbiro kavč postelje uvrščamo predvsem možnost, da preverite in se prepričate o mehanizmu postavitve. Vedno poskusite oceniti barvo oblazinjena in si predstavljajte, katera bi se harmonično ujemala s preostalo opremo vašega doma.

V primeru dvomov ali vprašanj, naslovite te na prodajalca, ki vam bo znal najbolje svetovati. Ne pozabite vprašati o proizvajalcu, funkcionalnosti in zanesljivosti okvirja. Navsezadnje gre za nakup, kateri vam lahko služi še vrsto prihodnjih let.

Vsestransko uporabna sedežna garnitura lahko opravlja številne funkcije. Namreč, sedežne garniture imajo lahko številne različne konfiguracije, poleg estetskega poudarka, prinašajo še številne druge prednosti, med katerimi je tudi udobno spanje.

Zaradi številnih vidikov, ki jih je treba upoštevati, bo izbira temeljila predvsem na vaših potrebah in bo odvisna tudi od okusa, razpoložljivega prostora, proračuna in preostale opreme vašega doma.

Različni mehanizmi

V kolikor kavč nameravate uporabljati (tudi) za spanje, vam priporočamo, da ste pozorni na naslednje mehanizme. Najpogostejši mehanizmi so "Harmonika", "Eurobook" in "Delfin".

-          " Harmonika " je med priljubljenejšimi izbirami in sicer, zaradi kompaktnih dimenzij v zloženem stanju in dokaj prostorne in enakomerne postelje. Gre za model drsnega tipa, ki je zasnovan predvsem za majhno dnevno sobo. Pogosto so opremljene z dobrimi ortopedskimi vzmetnicami in se podajo v različne prostore ter so primerne za katerikoli stil.

-          "Delfin" je univerzalen model, kateri se najpogosteje nahaja v dnevni sobi ali majhni spalnici. Podal se bo k modernemu, skandinavskemu in minimalističnemu stilu. Mehanizem je zelo enostaven za uporabo, sedežna se raztegne le v nekaj sekundah.

-          "Eurobook" ali »kavč knjiga« so prve raztegljive sedežne garniture, še vedno pa slovijo po svoji priljubljenosti, saj so enostavne in priročne. Običajno so opremljene s predalom za shranjevanje, v raztegnjenem stanju pa tvorijo ravno ležišče. Mehanizem je v obliki knjige, od tu tudi ime.

Obstaja tudi množica drugih, med katerimi lahko izberete garnituro, ki bo prostorsko in stilsko najbolje ustrezala vašim pričakovanjem in željam.

Dvojno vzmetenje pri sedežni garnituri

Vzmetne sedežne garniture so lahko z med seboj povezanimi odvisnimi vzmetmi in z neodvisnimi vzmetmi, ko so vzmeti v ločenih vrečkah in niso med seboj povezane.

Dvojno vzmetenje pri sedežni garnituri lahko prinaša koristi, med katerimi so odlična elastičnost, imajo dobre ortopedske lastnosti in sposobnost ohranjanja oblike.

V kolikor imate namen sedežno garnituro uporabiti za spanje, priporočamo, da ne varčujete s kakovostjo. Ugodnejša možnost so odvisni bloki, v katerih so vzmeti med seboj povezane. Neodvisni bloki imajo ortopedski učinek in zagotavljajo dober spanec, vendar so tudi bistveno dražji.

Oblazinjenje

Kaj hitro se pojavi vprašanje, za kakšno zunanjo prevleko se odločiti in kakšen vpliv sploh ima ta na uporabnost garniture.

Oblazinjenje ni odgovorno samo za videz, ampak tudi za enostavnost ali zahtevnost vzdrževanja in vzdržljivost. Zato je nujno, da prevleki posvetite nekaj več pozornosti.

Najpogostejši materiali so usnje in umetno usnje, mešane tkanine, žakard, mikrovlakno in drugi. Usnjene garniture so večna klasika, zmeraj priljubljene in dodajo element razkošja. So tudi odporne na vlago, izredno trpežne in se na njih ne nabira prah. Tudi vzdrževanje je praviloma enostavno. Umetno usnje je videti sicer spektakularno, vendar velja za vse usnjene garniture, da so nekoliko manj primerne za spanje, saj se zna zgoditi, da iz njih posteljnina drsi. Mešane tkanine bodo služile odlično, ne zbledijo in ne povzročajo nelagodja, medtem, ko bodo žakard garniture zahtevale posebno nego. Mikrovlakno je zelo vzdržljiv in praktičen material, ne zbledi in ga je tudi težje poškodovati.

Materiali

Kadar govorimo o materialih sedežne garniture, je potrebno ločiti med oblazinjenjem, polnilom in okvirjem.

Najbolj priljubljeni so modeli z okvirjem iz naravnega lesa ali s kovinskim okvirjem. Izbira bo bolj odvisna od estetskih zahtev in osebnih preferenc. Na voljo so tudi iverne plošče, katere pa so sicer nekoliko manj trpežne.

Od materiala oblazinjenja je odvisno tudi vzdrževanje. Enostavno čiščenje EASY CLEAN oziroma AQUA CLEAN sedežne garniture vam bo zagotovila manj truda in energije za samo vzdrževanje. Medtem, ko bodo nekatere tkanine WATER REPELLANT oziroma VODOODPORNE TKANINE, kar že sama besedna zveza kaže na njihovo prednost in hkrati tudi nekoliko drugačno čiščenje. NANO tkanine so tkanine, zaščitene z antibakterijskimi sredstvi, imajo samočistilne lastnosti in zagotavljajo toplotno izolacijo. Nekateri jim rečejo kar pametne tkanine.

Polnila

Od polnila sedežne garniture bo odvisno predvsem udobje. Tako lahko imajo brezvzmetne sedežne garniture različna polnila.

Polnila so lahko iz lateksa, silikona in drugih materialov. Silikonske sicer zagotavljajo udoben počitek in udobje, vendar so bolj nagnjene k deformacijam. Najbolj zanesljiv material je lateks, saj ohranja elastičnost in obliko ter podpira hrbtenico  v pravilnem anatomskem položaju. Lateks je je okolju prijazen material z dolgo življenjsko dobo. Cenovno najugodnejša je penasta guma - poliuretanska pena, katera tudi ima daljšo življenjsko dobo. Poleg naštetih se uporabljajo tudi sintetična polnila.

Pri izbiri se priporoča, da se osredotočite na osebne zahteve glede togosti in namena garniture. Najbolj primerne za spanje so sedežne z ortopedskimi vzmetnicami, pri katerih se uporabljajo neodvisni bloki.

Prednosti nakupa kavčev za vsakodnevno spanje

Ker želite lep, udoben in kakovosten kavč, na katerem lahko tudi spite. To so pravzaprav bistvene prednosti nakupa kavčev za vsakdanje spanje.

Možnost izbire med različnimi tkaninami in materiali, polnilom, barvami, oblikami in dizajnom, vam omogoča, da vedno izberete garnituro, ki se bo popolnoma skladala s preostalo opremo vašega doma.

Ena od prednosti izbire je, da jo lahko uporabljate v različnih situacijah. Ali za vsakodnevno spanje, sprejem gostov ali za bolj udobno gledanje televizije.

Raztegljive sedežne garniture ali kavči so tako primerni za samske, za pare in obiskovalce. Torej so vsestranska, univerzalna rešitev, ki prihrani veliko prostora in omogoča udobno spanje.

Z njihovo pomočjo lahko organizirate udoben kraj za sprostitev, zagotovite veliko spalno mesto in tako vplivate na racionalno porabo prostora.

Primerne so tudi za različne velikosti prostorov.

Po počitku lahko kavč enostavno vrnete v prvotno obliko.

Če izberete model s predalom za shranjevanje, hkrati rešite vprašanje shranjevanja posteljnine in drugih stvari.

Zakaj kupiti sedežne garniture ravno pri nas?

Sedežne garniture so primerne tako za lastnike majhnih, kakor velikih stanovanj. Pomembno je, da izberete pravo velikost. V naši trgovini vam nudimo množico različnih modelov garnitur v različnih velikostih.  

Kupljene raztegljive sedežne garniture v naši trgovini združujejo funkcije več kosov pohištva in bo tako le en kos zadovoljeval vaše potrebe po spanju, počitku ali druženju.

Nudimo varne raztegljive sedežne garniture iz okolju prijaznih materialov.

Glede na to, da je sedežna garnitura kos pohištva na katerem preživimo dobršen del dneva, je nakup kakovostne sedežne garniture zelo pomemben. Zato stavimo le na sedežne garniture preverjene kakovosti.

Množica modelov, različnih dizajnov, barv, strukturnih in udobnih lastnosti vam omogoča, da izberete garnituro, ki bo idealna za vaše potrebe in želje. Nudimo široko paleto linij in kolekcij, različnih slogov in kakovosti. Zato je možno najti sedežne garniture za vse okuse in proračune.

Drznite si izbrati model, ki vas lahko preseneti, bodisi po barvi bodisi po obliki.

Z več letnimi izkušnjami smo mesto, ki nudi zanesljive sedežne garniture po dostopnih cenah. Ekipa specializiranih strokovnjakov z obsežnimi izkušnjami na tem področju, vam bo vselej znala svetovati in predlagati najustreznejšo izbiro, glede na vaše želje, potrebe in proračun. Pri tem sta kakovost in udobje zagotovljena.