0Item(s)

V košarici še nimate artiklov

Product was successfully added to your shopping cart.

Kuhinje

Kuhinjski bloki Kuhinjski bloki

Kuhinjski bloki

Kuhinjski elementi Kuhinjski elementi

Kuhinjski elementi

Pomivalna korita Pomivalna korita

Pomivalna korita

Kuhinjske armature Kuhinjske armature

Kuhinjske armature

Dom24 priporoča

Izdelki 1 do 30 od 126 skupaj

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Izdelki 1 do 30 od 126 skupaj

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Se še spomnite niti ne tako oddaljene preteklosti, ko so kuhinje predstavljale središče našega vsakdana? Medtem ko so bile dnevne sobe rezervirane za druženja ob posebnih priložnostih in skupne večere, je bil prostor med štedilnikom in jedilno mizo središče akcije – kot nalašč za hiter družinski sestanek, pisanje domačih nalog ali sprejem nenapovedanih obiskov. Četudi je dnevna soba dandanes marsikje osrčje stanovanja, imajo moderne kuhinje marsikje spet pomembno vlogo v vsakodnevnem dogajanju.

Nekakšen “comeback” moderne kuhinje tako spremlja preplet praktičnosti, ki jo terja priprava hrane, ter modernih linih, zanimivih vzorcev in kakovostnih, na pogled in otip prijetnih materialov. Zadrževanje v kuhinji je tako vse prijetnejše, saj trendi narekujejo, da mora biti ta čim bolj odprta in povezana z drugimi prostori.

Toda kako do kuhinje, ki zagotavlja optimalen izkoristek prostora, omogoča učinkovito pripravo jedi, hkrati pa je prijetna in odlično izgleda? V ekipi dom24 smo se odločili, da vam olajšamo lov na sanjsko kuhinjsko pohištvo, zato smo za vas pripravili nekaj dragocenih nasvetov, s katerimi bo pot do kuhinje po meri manj stresna.

Izberite kuhinje še nikoli ni bila lažja

Splošni nasveti za izbiro kakovostne in ugodne kuhinje

Začnimo kar z osnovami. Ste se odločili za nakup nove kuhinje? Vas mikajo majhni, a praktični kuhinjski bloki? Si želite praktične kuhinje s trendovskim izgledom ali vas bolj mikajo klasične linije?

Pojdimo lepo po vrsti. Pred izbiro nove, moderne kuhinje si je nujno zastaviti nekaj ključnih vprašanj. Najprej velja razmisliti, kakšno kuhinjsko pohištvo bi se najbolje ujeli s preostalimi elementi v stanovanju, posebej če je kuhinja odprta in tako povezana z ostalimi prostori. Tukaj velja izpostaviti jedilnico, ki je pogosto spojena s kuhinjskim prostorom, s katerim se mora zato čim bolje zliti.

Vprašajte se, kakšne oblike in barve so vam najbližje oz. v kakšen odtenek bi odeli svoj nov kuhinjski blok, pult ter ostale dodatke. Si že predstavljate barvno paleto? Odlično, potem lahko nadaljujete z linijami in splošnim slogom. Se navdušujete nad klasičnimi, nekoliko rustikalnimi kuhinjami ali pristajate na modern, izčiščen in minimalističen slog?

In potem? Brez skrbi, vprašanj še ni konec. Treba je namreč določiti tudi okvirno zasnovo kuhinje. Pri tem glavno vlogo igrajo naše navade in potrebe. A pozor. Nikar se ne sprašujte le, kaj si želite ali kaj potrebujete, temveč raje izhajajte iz svojih dosedanjih rutin. Pomislite, koliko družinskih članov zjutraj hkrati pripravlja zajtrk, kolikokrat kuhate za večje družbe, ali radi pečete, kako pogosto uporabljate kuhinjske pripomočke … Pomislite, kaj vas je na dosedanji zasnovi kuhinje najbolj motilo in kako bi novo kuhinjsko pohištvo to pomanjkljivost lahko odpravilo.

Pogosto gostite sorodnike in prijatelje? Vaša rešiteljica je velika delovna površina! Razmislite o razporeditvi v obliki črke L ali U. Podobno razmišljajte vsi tisti, ki jutranji obrok, kosilo ali malico pripravljate skupaj s partnerji ali družino, pa tudi lastniki večjega števila pripomočkov, ki so pogosto v uporabi. Če obožujete peko, dobro razmislite o položaju pečice. In če na še tople slaščice ali prigrizke radi povabite družino ali prijatelje, utegne biti kuhinja z otokom popoln prostor za hitro pogostitev.

Pri načrtovanju je modro imeti v mislih predvsem gibanje, ki ga izvajate med samo kuho. Slednje se pogosto odvija v obliki trikotnika, katerega oglišča so štedilnik, pečica in hladilnik. Seveda pa to ni nujno, saj podolgovate zasnove vse omenjene elemente lahko združijo v eni ravnini, s tem pa poskrbijo za vel prostora in lažje gibanje. Premislite, kako se gibljete sedaj in katera opravila najpogosteje združujete, nato pa se odločite, če bi takšno rutino raje ohranili ali spremenili.

Morda se sliši samoumevno, a pri načrtovanju svoje nove kuhinje nikar ne pozabite na pozicije priključkov. Slednje je pogosto moč spremeniti, a to s seboj prinaša dodatne stroške, ki jih je treba všteti v proračun. Če ste omejeni z denarjem, se je morda bolje držati zasnove, ki zahteva le minimalne prilagoditve, inovativne ideje pa prihraniti za naslednji nakup kuhinjskega pohištva.

Pa še eno na prvi pogled precej samoumevno stvar velja omeniti. Ko oprezate za poceni kuhinjskimi bloki in se odločate med različnimi materiali, dobro razmislite o vzdrževanju. Če vam telovadba s krpo in čistili ne diši, dajte prednost materialom, ki so preprosti za vzdrževanje in jih je mogoče hitro ter brez težav očistiti. Za preprosto in hitro čiščenje je bistvena tudi zasnova – minimalizem in prečiščene linije vam bodo prihranili dragocen čas in živce.

So poceni kuhinje lahko dobra rešitev?

Mnoge naše stranke se sprašujejo, če so poceni kuhinjski bloki lahko dobra, predvsem pa dolgoročna rešitev za osnovne kuharske potrebe. Naš odgovor je odločen da. Pri Dom24 namreč skrbimo, da so tudi poceni kuhinje v naši ponudbi iz kakovostnih in obstojnih materialov, ki so odporni na izzive hektičnega vsakdana in bodo obdržale svoj izgled tudi po daljšem obdobju. Tako je naša ponudba dokaz, da nakup ugodne kuhinje ni nujno nepremagljivo finančno breme, temveč so kakovostni kuhinjski bloki trendovskih linij in s praktičnimi dodatki na voljo tudi tistim s plitkejšimi žepi.

 

Za tiste z manj prostora so rešitev kuhinjski bloki

Živite sami ali v garsonjeri, kjer prostora res ni na pretek? Nikar ne obupajte, saj to še ni razlog, da si ne bi mogli za kosilo pripraviti svojih najljubših specialitet ali se pred gosti izkazati kot odličen kuhar. Tudi za prostore manjših mer namreč obstajajo številne učinkovite rešitve, med katerimi po razmerju med ceno, kakovostjo in praktičnostjo nedvomno izstopajo kuhinjski bloki.

Blok kuhinje ali tipske kuhinje so kot nalašč za so garsonjere, vikendi ali počitniške hišice ter seveda tiste najmanjše kuhinjske prostore. Kljub kompaktnim meram so namreč izjemno praktične, saj ponujajo skoraj vse, kar premorejo tiste večje, prostornejše kuhinje.

Navadno so v blok kuhinje že integrirani štedilnik, pomivalno korito in hladilnik, s čimer se omogoči enoten slog, s tem pa boljši izgled. Kuhinjski bloki obenem omogočajo tudi marsikatero prilagoditev, saj so na voljo v različnih širinah, oblikah, po želji pa jih je glede na mere v prostoru mogoče tudi učinkovito razširiti z dodatnimi elementi in tako ustvariti svojo malo kuhinjo po meri.

V naši trgovini boste našli tako kuhinjske bloke s koriti in električnimi napravami kot tudi takšne, ki jih boste s štedilnikom, pečico in hladilnikom opremili naknadno. Druga rešitev je odlična predvsem za tiste, ki želijo v svojo blok kuhinjo prežeti z malce več individualnega pridiha, ki ga denimo pričara samostoječi retro hladilnik. Za samske denimo zadostuje že takšen z okrog 250 litri prostornine. Več kot je prostora, bolj kreativne so lahko ideje, glede na želje in potrebe pa se seveda spreminjajo tudi cene, ki so ob individualnih zahtevah sicer nekoliko višje, a se vložek v praktičnost vsekakor izplača.

Kuhinjski bloki so izjemno preprosta rešitev tudi zato, ker so navadno fiksnih mer. Tako niso potrebni obiski monterjev, ki izmerijo prostor, ali načrtovalci s 3D skicami. Dovolj je, če sami pograbite za meter, določite dimenzije, nato pa kar iz udobja domačega kavča naročite svojo novo blok kuhinjo.

In če ste s prostorom res na tesnem, velja pri nakupu mini blok kuhinje razmisliti tudi o alternativnih opcijah. Večjo pečico lahko, če je denimo ne uporabljate pogosto, zamenjate z manjšo mikrovalovko, na ta način pa ne prihranite le na prostoru, temveč tudi na stroških. Tako bodo poceni kuhinjski bloki še cenejši, vam pa bo ostalo še nekaj prostora za posode in pripomočke, ki jih dejansko potrebujete.

 

Imate malce več prostora? Oglejte si kotne kuhinje!

Radi vihtite kuhalnico skupaj s partnerjem, prijatelji ali otroki in imate na razpolago malce več prostora? Ena od rešitev je nedvomno kotna kuhinja. Zasnovo v obliki črke L imajo mnogi za pravi prostorski čudež, saj se odreže s svojo praktičnostjo. Nudi namreč ogromno prostora za shranjevanje vseh vrst drobnarij, hkrati pa tudi veliko delovne površine na manjšem prostoru.

Prednost takšne kuhinje je torej v tem, da lahko izkoristite vsak kvadratni centimeter prostora, električne naprave pa v pohištvo vključite na tak način, da je vase delo za štedilnikom čim bolj učinkovito. Tako denimo v osrčje kotne kuhinje namestite kuhalno ploščo, pomivalni stroj čim bolj približate koritu, hladilnik in pečico pa smiselno razporedite po željah in potrebah.

Če vam prostor to dopušča in bi v svoji kuhinji radi zares nemoteno ustvarjali, so odlična rešitev tudi moderne kuhinje v obliki črke U. S takšno kuhinjo vam prav nikoli ne bo zmanjkalo delovne ali odlagalne površine, z malo kreativnosti in drznosti pa boste poskrbeli, da bodo vsi vaši lonci, ponve in drugi kuhinjski pripomočki brez težav našli mesto v številnih omarah in predalih.

Kakovostne kuhinje, pa naj gre za kotne kuhinje ali kuhinje v obliki črke U, bodo vase kuharske podvige vsekakor preobrazile v čisti užitek, saj vam bodo omogočile uporabo velikega števila kuhinjskih pripomočkov in nemoteno delo. Na pultu se bodo zlahka srečali naprava za mešanje testa, opekač, sokovnik, kavni Avtomat, mikrovalovka in še kaj. Pa boste še vedno lahko rezali, sekljali, mešali in uživali v vseh prednostih praktične kuhinje. Če bi radi kar najbolje izkoristili svoj prostor, se zato nedvomno splača razmisliti o takšnih zasnovah.

Praktična kuhinja za družino

Ko vsakdan popestrijo otroci, se dinamika v kuhinji popolnoma spremeni. Takrat do izraza pridejo tiste najbolj praktične kuhinje, najbolje kar odprtega tipa, tako da jih je moč povezati z jedilnico ali dnevno sobo. Takšna zasnova omogoča več komunikacije in boljši pregled nad dogajanjem v stanovanju, kar bo še posebej všeč zaposleni mami, obsojeni na “multitasking” in hitro sukanje med hladilnikom, pečico in pomivalnim koritom.

Praktične in kakovostne kuhinje odprtega tipa pa imajo še eno veliko prednost, in sicer to, da za kuhalnico lahko prime več družinskih članov hkrati. Tako se priprava kosil ali večerij brez težav spremeni v doživetje za vso družino.

Kaj pa kuhinja z otokom?

Le malo tipov kuhinj lahko tako uspešno popestri prostor kot kuhinje z otokom. Tako ni presenetljivo, da kuhinjski otoki v svetu kuhinjskega pohištva veljajo za parvo uspešnico in so pogosto na spisku želja vseh tistih, ki jim prostor dopušča takšno zasnovo.

Če mednje spadate tudi vi, vam vsekakor svetujemo, da razmislite o izbiri kuhinje z otokom. S pomočjo slednjega namreč lahko učinkovito predelite prostor, obenem pa gre za resnično vsestransko uporaben prostor, ki ga lahko popolnoma prilagodite svojim željam in potrebam.

Ob izbiri kuhinje z otokom se tako lahko odločite za otok, v katerem boste predvsem shranjevali pripomočke za kuhanje, lahko pa otok uporabite tudi kot nadomestek jedilne mize ali sig a zamislite kot prostor za kuhanje, kamor namestite kuhalno ploščo ali celo pečico. Takšna rešitev je odlična, če se vas za vihtenje kuhalnice pogosto zbere več in potrebujete nekoliko več prostora za nemoteno pripravo jedi – brez zaletavanja in nezgod.

Če se odločate za zasnovo z otokom, vsekakor najprej preverite, če imate za to dovolj prostora. Strokovnjaki vgradnjo kuhinje z otokom odsvetujejo vsem, ki imajo na voljo manj kot 50 kvadratnih metrov površine, saj so v takšnih primerih razdalje med elementi premajhne za nemoteno delo, prostor pa utegne delovati preveč utesnjeno.

Kuhinje z otokom so torej odlična rešitev za večje prostore, kjer jih je moč združiti z zasnovami v obliki črke L ali elementi v isti ravnini, v tistih največjih prostorih pa si je moč omisliti tudi modern kuhinjo v obliki črke U z otokom na sredini. Vsestranskost otoka narekuje tudi njegov končni izgled in slog celotnega ambienta. Če boste kuhinjski otok uporabljali za hitre prigrizke v družbi najdražjih ali kot dodatno shranjevalni in delovno površino, lahko nadenj namestite stilske viseče svetilke, če pa ga boste opremili s kuhalni ploščo, nikar ne pozabite na elegantno kuhinjsko napo.

Na kaj moram še misliti ob lovu na kuhinjsko pohištvo?

Na zasnovo naše sanjske kuhinje po meri seveda vpliva tudi izbira električnih naprav. Pri načrtovanju denimo nikoli ne smemo pozabiti kuhinjske nape, korita ali pečice, v mislih pa je modro imeti tudi malenkosti, kot je želeni tip pipe.

Vedeti morate, ali si želite stropno, stensko ali vgrajeno napo, pa tudi, če bodo posodo pomivale vase roke ali stroj. Kako je s kuhalno površino – vas mika steklokeramična plošča, kuhanje s pomočjo indukcije ali dobra stara klasika v obliki plina? Bistveno je tudi vprašanje o hladilniku. Bo ta vgradni ali prostostoječi? Potrebujete ob slednjem še večji zmrzovalnik ali boste to nalogo prepustili skrinji v kleti?

Obenem pomembno vlogo igra tudi material delovne površine oz. pulta. Naj gre za kamen, umetne materiale ali les, bistvo je vedno isto: Kuhinjska plošča mora biti kos tako vročim loncem in ponvam kot tudi ostrim nožem ali močnejšim čistilom. Med sukanjem po kuhinji in pripravo specialitet so namreč vprašanja, ali bodo materiali zdržali, popolnoma odveč.

Ko izbiramo kuhinjsko pohištvo, velja prav tako dobro razmisliti o dodatnih opcijah, kot je denimo mehko zapiranje. Namestitev tako imenovanih blažilnikov za mehko zapiranje na predale ali omare skrbi, da zapiranje slednjih ne ustvarja popolnoma nikakršnega hrupa, in to ne glede na obremenitev. Perfektna rešitev za ljubitelje nočnih prigrizkov, ki neradi budijo partnerje ali druge družinske člane. 

 

Celovita ponudba na dom24 – kakovostne in ugodne kuhinje vseh vrst

Naša ponudba obsega kakovostne kuhinjske bloke in ostale kuhinjske elemente priznanih evropskih proizvajalcev, v katerih vam bo priprava okusnih obrokov resnično v užitek. Da boste s svojo izbiro kar najbolj zadovoljni, bo z veseljem poskrbela naša izurjena ekipa svetovalcev, ki si vedno vzamejo čas in z veseljem prisluhnejo najrazličnejšim potrebam in željam naših strank.

Vse, kar preostane vam, je, da se podate na virtualni sprehod po naši spletni trgovini in izberete svoj popoln kuhinjski blok. Izbirate lahko med klasičnimi dizajni, ki se s svojimi nevtralnimi linijami ter nežnimi barvami podajo v skoraj vsak prostor, ter nekoliko modernejšimi modeli, s katerimi bo vase stanovanje dobilo pridih sodobnosti. Našo ponudbo kuhinjskega pohištva odlikuje tudi izjemno široka barvna paleta – od naravnih odtenkov pa vse do čuovite temno rdeče. Uživajte v kombiniranju in pustite domišljiji prosto pot.

Poleg ugodnih kuhinjskih blokov visoke kakovosti boste v naši ponudbi našli tudi vrhunska pomivalna korita. Slednja so narejena iz izjemno trpežnih, vzdržljivih materialov, ki bodo brez težav prestali marsikatero kulinarično avanturo. Seveda ne gre pozabiti tudi na širok nabor kuhinjskih stolov, in jedilnih miz. Za kar največje udobje v slogu lahko poskrbite z našimi vsestranskimi kuhinjskimi garniturami, na cedilu pa vas ne bomo pustili niti, če so na vašem spisku želja barski stoli.