0Item(s)

V košarici še nimate artiklov

Product was successfully added to your shopping cart.

Kuhinjski elementi

Izdelki 1 do 30 od 712 skupaj

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Izdelki 1 do 30 od 712 skupaj

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Kuhinja je prostor, v katerem se družina in sorodniki zberejo ob toplem obroku in kjer preživimo nekatere najtoplejše in najprijetnejše trenutke. Pogosto gre celo za glavni prostor v hiši, saj se tu ne pripravlja le hrana, temveč se odvijajo tudi resne debate, rešujejo se domače naloge, pa tudi kaka težava, zato je še toliko pomembneje, da je urejena v skladu s potrebami uporabnika in prijetna. 

Posamezni kuhinjski elementi so ključna točka pri postavitvi kuhinje, zato je njihova izbira zelo pomembna, a na trenutke ob (pre)veliki izbiri lahko celo zapletena naloga.

Na naši spletni strani boste našli široko ponudbo kuhinjskih elementov, ki bodo vašo kuhinjo sestavili v čudovit prostor, kakovost izdelkov pa bo poskrbela, da bo kuhinja tudi na dolgi rok izgledala in delovala odlično.

Je bolje kuhinjo kupiti v enem kosu ali izbrati kuhinjske elemente po kosu?

Ob nakupu kuhinje v kosu boste sicer res imeli manj dela, ampak tudi precej manj manevrskega prostora za personalizacijo in manj možnosti, da elemente kombinirate po svojih željah. Poleg tega se lahko posamezni kuhinjski elementi po kosu lahko še naknadno dodajajo h kuhinji, ko je ta že postavljena. 

Za posamezne kuhinjske elemente se lahko odločite tudi v primeru, ko ne prenavljate celotne kuhinje, ampak potrebujete samo dodatno omaro, predalnik, menjate pomivalni stroj ali omaro za vgradno pečico, ko se npr. odločite prestaviti pečico. Na naši spletni strani je na voljo več različnih stilov in barv, zato boste tudi samo ob nakupu kuhinjskih elementov po kosu zagotovo našli nekaj, kar se bo dalo kombinirati že k obstoječim kosom.

Poleg tega se nekatere linije kuhinjskih blokov, ki so na voljo, lahko kombinira s posameznimi kuhinjskimi elementi. Eden izmed takšnih kuhinjskih elementov je npr. omara za vgradno pečico ARA, ki jo lahko združite s kuhinjskim blokom ARA.

Kaj upoštevati pri izbiri?

Izbira barve in stila

Kuhinjski elementi po kosu, ki jih boste uporabili v novi kuhinji, naj bodo izbrani glede na vaše želje. Če bi želeli imeti bolj svetlo kuhinjo, potem se odločite za svetlo pohištvo in nežne barvne odtenke stranic. Če želite bolj močne barve, pa priporočamo temnejše modele in tudi stranice so lahko bolj živih in pisanih barv. V primeru, da izbirate samo posamezne kuhinjske elemente, ki jih boste dodali k že obstoječi kuhinji, vsekakor izberite kose, ki se čim bolj približajo že izbranim barvam in stilu.

Velikost

Pred nakupom kuhinjskih elementov je zelo pomembno, da izmerite površino kuhinje, višino stropov itd. Tako boste lažje ocenili, kako veliki kosi pohištva so pravšnji za vašo kuhinjo. Še posebej je to pomembno, ko kuhinjo sestavljate s posameznimi kuhinjskimi elementi. Če niste prepričani, koliko prostora vam utegne zavzeti kateri od elementov, ga lahko izmerite in na mesto, kjer bi stal, položite karton. Tako boste dobili več občutka, koliko površine vam ostane za druge elemente ali premikanje po prostoru. 

Celota kuhinjskega dizajna

Kuhinjski elementi so izbrani po kosih, zato se hitro lahko zgodi, da pred nakupom ne vidite celotnega dizajna kuhinje. Pred nakupom se tako posvetujete z našimi prodajalci in poskusite izrisati celotno podobo, ki bo poskrbela, da bo končni videz vaše kuhinje takšen, kot ste si ga zamislili.

Funkcionalnost

Barve in stil so izredno pomembni, saj boste kuhinjo uporabljali več let, a vseeno je pri izbiri kuhinjskih elementov pomembna tudi funkcionalnost. Če se odločite za samostoječo pečico, denimo ne potrebujete vgradne omare, če pa bodo kuhinjo uporabljali tudi nižjerasli člani gospodinjstva, pa morate paziti na višino elementov. Previsoki ali previsoko nameščeni elementi namreč pomenijo, da boste ob uporabi vedno potrebovali dodatno pomoč. Prav tako naj bodo posamezni kuhinjski elementi postavljeni tako, da bo boste imeli glavne stvari vedno pri roki.

Svetloba

Svetloba je v vsakem prostoru pomembna, bistveno pa vpliva na počutje tudi v kuhinji. V kuhinji namreč potrebujete primerno svetlobo pri vsakdanjem delu, saj morajo biti kuhinjske površine dobro osvetljene. Svetloba tudi močno vpliva na podobo materialov in barv, zato pri izbiri kuhinjskih elementov upoštevajte tudi postavitev oken, luči in drugih virov svetlobe.

Ponudba na dom24

Na spletni strani dom24 boste našli široko ponudbo kuhinjskih elementov, med katerimi so na voljo:

 • vgradne omare za pečice,

 • spodnje in zgornje omare, 

 • kotne omare, 

 • visoke omare, 

 • predalniki, 

 • zgornji in spodnji poličniki, 

 • omare za pomivalno korito in

 • izvlečne omare v različnih barvah, stilih in različnih barvah lesa.

Obrnite se na naše prodajalce

Izbira kuhinjskih elementov zna biti ob upoštevanju vseh ključnih faktorjev, precej zapletena naloga. A vedno se lahko po pomoč obrnete na naše prodajalce, ki vam bodo pomagali pri izbiri pravih elementov in tako poskrbeli, da boste sestavili funkcionalno in lepo kuhinjo, ki vam bo služila več let. Pomagali pa vam bodo tudi izrisati, kako bodo kuhinjski elementi izpadli celostno.