0Item(s)

V košarici še nimate artiklov

Product was successfully added to your shopping cart.

Jedilne mize

Izdelki 1 do 30 od 250 skupaj

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Izdelki 1 do 30 od 250 skupaj

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Sodobne kuhinjske mize niso le osrčje kuhinje, jedilnice ali dnevne sobe ter kos pohištva, ob katerem se zbiramo ob zajtrku, kosilu, večerji ali hitri malici, temveč lahko služi izjemno široki paleti namenov. Tako je lahko kraj za sproščen in prijeten pogovor z najdražjimi, srce marsikaterega zabavnega večera, ki ga popestrijo družabne igre, ali središče veselega praznovanja kakega prav posebnega dogodka. Otroci za jedilno mizo pogosto radi delajo domače naloge ali ustvarjajo, prek njene površine  pa se izmenja nešteto dogovorov. Naše kuhinjsko omizje je pogosto tudi kraj, kamor posedemo goste, saj zagotavlja intimno, domačo atmosfero, ki kuhinjo prelevi v odlično alternative kavarni ali restavraciji.

Prav zaradi tovrstne vsestranskosti, ki jo omogoča marsikatera kuhinjska miza, je zelo verjetno, da bomo za njo preživeli kar nekaj časa, zato je ključno, da ta del pohištva karseda preudarno izberemo. Pri tem v ozir ne gre vzeti le mer, temveč je potrebno najti tudi material in obliko jedilne mize, ki v največji meri ustrezata vsem našim potrebam, obenem pa doprineseta k dobremu počutju. Če bomo pri odločitvi upoštevali vse svoje navade in potrebe, bodo družinska kosila in srečanja še toliko zabavnejša in prijetnejša. Prav zato smo se v ekipi dom24 odločili, da vam s preprostimi nasveti pomagamo do sanjske jedilne mize in poskrbimo, da nakupa ne boste obžalovali.

Kakšne kuhinjske mize vse obstajajo na trgu?

Pri izbiri jedilne mize se kupcem navadno odpre široka paleta možnosti, saj je trg preplavljen z izdelki iz najrazličnejših materialov in oblik. Ker človek zaradi tega hitro izgubi pregled, je pomembno, da si najprej ogledamo, kakšne osnovne tipe kuhinjskih miz najpogosteje srečamo v ponudbi ter katere so njihove poglavitne lastnosti.

Raztegljive jedilne mize prepričajo z vsestranskostjo in prilagodljivostjo

Za tiste, ki bi želeli popolnoma zapolniti prostora v jedilnici z mizo, a od tega kosa pohištva vseeno terjajo fleksibilnost ter želijo dovolj prostora, da lahko ob njej zberejo vso svojo družino ali kar največ prijateljev, bodo raztegljive kuhinjske mize nedvomno odlična rešitev. Tovrstne jedilne mize namreč nudijo raztegljiv element, s pomočjo katerega celotno mizo v nekaj preprostih korakih podaljšate ter tako pridobite več mest za jedilne stole. Ta rešitev je izjemno praktična, če se pogosto znajdete v vlogi organizatorja in gostitelja družabnih večerov ali družinskih srečanj, ko na mizo roma veliko hrane in pribora. Obenem pri izbiri raztegljive jedilne mize lahko mirno pozabite na zapletene mehanizme in težke plošče, ki spadajo samo še na smetišče pohištvene zgodovine, nikakor pa ne v sodobno spletno trgovino s kakovostno ponudbo, kakršna je naša.

Manjše jedilne mize elegantnih linij so večna klasika

Za vse tiste, ki ne marate ogromne kuhinjske mize ali zanjo niti nimate prostora, so odlična izbira jedilne mize manjših dimenzij, ki bodo kot nalašč za prijetno večerjo v dvoje, prostor pa bodo popestrile s svojo eleganco. Pri tem obstaja na trgu ogromno najrazličnejših modelov, od umirjene, a prefinjene klasike pa vse do pravih umetnin. Izbira je tako skorajda neomejena. Okroglo ali zašiljeno, ekstravagantno ali zadržano – o tem odločate vi!

Ste morda za ovalne ali okrogle jedilne mize?

Ovalne jedilne mize delujejo še posebej modern in se optično odlično popestrijo skoraj vsak prostor. Tekoče neprekinjene linije prispevajo dodatno mero elegance, tako da takšna kuhinjska miza z lahkoto prevzame osrednjo vlogo v prostoru. Tudi okrogle jedilne mize uživajo vse večjo priljubljenost, saj ne pričarajo le prijetnega vzdušja, temveč tudi olajšajo komunikacijo. Za okroglo kuhinjsko mizo se namreč vsi člani omizja lahko brez težav pogovarjajo brez nagibanja, obračanja glave in iskanja očesnega stika, zato so slednje popolna izbira za vse, ki v kuhinji ali jedilnici radi odprejo tudi kakšno dolgo debato ob kozarcu vina. Kot zanimivost: Obstaja nemški pregovor, ki pravi, da je za okroglo jedilno mizo vsako mesto najpomembnejše.

Pravokotne jedilne mize so zimzelena klasika

Klasična izbira, o Kateri ne gre preveč izgubljati besed. Preverjena rešitev za mnoge prostore, ki navduši tako z vidika praktičnosti kot tudi uporabnosti. Pravokotne jedilne mize tip mize, saj s svojo obliko ne zavzamejo veliko prostora, z njimi pa lahko učinkovito kombiniramo tako kuhinjske stole kot tudi na ob steno nameščeno klop. Tako se odlično obnesejo v manjših prostorih, v večjih pa, sploh če so nekoliko daljše, poskrbijo za občutek gracioznosti.

Kako velika naj bo nova kuhinjska miza?

V idealnem primeru mora imeti seveda vsaka oseba, ki sedi za mizo, dovolj prostora, da lahko brez težav poje svoj obrok in se pri tem udobno namesti. Pri tem ni vse odvisno zgolj od mize, saj pomembno vlogo odigrata tudi položaj sedenja in seveda prostor za roke in noge. Nikakor ne gre pozabiti tudi na prostor, ki ga ima vsaka oseba na voljo na vrhnji ploskvi mize. S pomočjo slednje lahko tudi na povsem preprost način izračunate, koliko ljudi lahko posedete za določeno mizo. To v primeru mize s pravokotno vrhnjo ploskvijo storite tako, da izmerite njeno površino, nato pa za vsakega gosta odmerite površino velikosti približno 40 x 60 cm. To je namreč prostor, ki ga odrasla oseba povprečne velikosti potrebuje za udobno sedenje.

Po takšni formuli lahko za pravokotno mizo dokaj preprosto določimo, kakšna površina je potrebna za določeno število gostov. Za štiri osebe denimo zadostuje 80 x 120 cm, za šesto oseb pa je potrebna površina 80 x 180 cm. Medtem bo osem glava druščina bo najudobneje sedela, če bo površina vrhnje ploskve znašala 80 x 240 cm. V to formula seveda ni vštet prostor za različne dekoracije na sredini, kot so sveče, vaze, košarice s sadjem ali prigrizki ter razni drugi okraski. Če želite slednje vedno obdržati na svoji jedilni mizi, prištejte zgornjim meram še 15 do 20 cm. Podobno storite v primeru, da želite goste posesti tudi ob krajši stranici. Za tovrstno “predsedniško mesto” v dolžino prištejte še približno 20 cm. na vsaki strani. Seveda pa se situacija lahko malce spremeni, če za kuhinjsko mizo sedijo tudi otroci, ki načeloma potrebujejo nekoliko manj prostora, s čimer mesto omogočijo še kakemu dodatnemu gosti. Obenem ob priložnostih, ko na mizo roma zgolj pijača s prigrizki, jedilne stole brez težav potisnete nekoliko skupaj in pridobite prostor za več oseb, kot predvideva vaša jedilna miza. Za udobno kosilo je namreč potrebnega precej več prostora kot za kramljanje ob čipsu ali keksih.

Pozabiti pa ne gre višino nog, ki je poleg dovoljšne dolžine in širine prav tako ključnega pomena za kar najudobnejši položaj za mizo. Pri tem seveda ni vse odvisno zgolj od mize, pač pa je treba med seboj uskladiti višino kuhinjske mize ter višino kuhinjskih stolov. Preprosto navodilo, ki se ga velja držati pri izbiri slednjih, tako pravi, da mora biti površina stola nekje okrog 30 cm nižje od površine mize. Č e upoštevamo, da so jedilne mize v povprečju visoke okrog med 70 in 80 cm, lahko s pomočjo te formule hitro določimo tudi višino kuhinjskega stola, ki mora znašati med 40 in 50 cm. 

Če boste pri načrtovanju prostora in izbiri prave kuhinjske mize upoštevali navodila o merah, se ne boste le izognili stresu ob prirejanju zabav ter ob vsakem napovedanem obisku tuhtali, kam z gosti, temveč boste hkrati tudi poskrbeli, da bodo vsi člani vašega kuhinjskega omizja lahko sedeli v udobnem, hrbtenici prijaznem položaju. Prave mere tako niso pomembne le zaradi udobja in praktičnosti, temveč so, sploh za tiste, ki za mizo preživijo več časa, ključne tudi zaradi dolgoročnega zdravja. Z nekaj preprostimi izračuni lahko torej v slovo pomahate bolečinam v hrbtenici, vratu ali glavi, mravljincem v nogah in rokah ter številnim drugim težavam.

Najpogostejši materiali za jedilne mize ter kako jih izbrati

Klasične lesene kuhinjske mize že dolgo niso osamljene na trgu, saj jim družbo dela vedno pestrejši nabor alternativnih materialov. Če torej ne želite masivne kuhinjske mize iz lesa, imate veliko srečo, kajti izbira je vse večja.

Masivne kuhinjske mize za oboževalce lesa

Masivne lesene kuhinjske mize so odlična izbira za nekoliko večje prostore, kot so denimo prostornejše ločene jedilnice ali druge večje sobe. Predvsem tiste robustnejše lesene mize so pogosto prva izbira mladih družin. Nadobudni mali raziskovalci trenutek nepazljivosti staršev namreč radi izkoristijo za kak plezalni podvig, zato je izjemno pomembno, da je miza čim stabilnejša. Prav tako so lesene kuhinjske mize dobesedno večna klasika, ki se poda mnogo različnim slogom, obenem pa pripomore k toplemu, prijetnemu vzdušju, ki ga še nadgradijo primerno izbrani kuhinjski stoli in drugi elementi.

Steklene mize so odlična izbira za manjše prostore

Če pri opremljanju kuhinje ali jedilnice ne razpolagate z goro prostora, obenem pa ambienta ne želite skaziti z masivnim pohištvom, ki bi ustvarilo občutek utesnjenosti, utegnejo biti steklene kuhinjske mize točno to, kar potrebujete. Slednje namreč v nasprotju z masivnejšimi lesenimi modeli pogosto delujejo nekoliko manj robustne ter lažje, tako da lažje pripomorejo k zračnejši atmosferi. Steklene kuhinjske mize zaradi tanke ploskve iz stekla obenem delujejo izjemno modern ter elegantno, s čimer prostoru zlahka vdahnejo še dodatno mero šarma. Da bo ta polna, poskrbite s kovinskimi nogami, če želite modern podobo spojiti z nekoliko topline in tradicije, pa se vedno lahko odločite tudi za leseno podnožje. Poleg vseh naštetih estetskih adutov pa imajo steklene jedilne mize še eno ogromno prednost, saj so popolnoma preproste za vzdrževanje. Nekaj čistila za stekla in vlažna krpa so vse, kar potrebujete, da vaša kuhinjska miza dolgo ohrani vrhunski izgled.

Podnožja kuhinjskih miz ponujajo množico dizajnov

Pojem kuhinjska miza že dolgo ne pomeni zgolj lesene ali steklene plošče s štirimi nogami, pa četudi je ta tip še vedno daleč najbolj razširjen. Vse večjo popularnost namreč uživajo jedilne mize z inovativnimi podnožji, ki spominjajo na prave pravcate umetniške skulpture in poskrbijo, da se ob vstopu v prostor obiskovalčev pogled nemudoma ustavi na njih.

Štiri noge so še vedno priljubljena izbira

Če želite preverjeno klasiko, so izvedenke s štirimi nogami seveda odlična izbira. Te vključujejo vse najpopularnejše tipe miz, od okroglih in ovalnih pa do pravokotnih. Med njimi boste tako zlahka našli model, ki vam bo oblikovno, mersko ter z vidika izbranih materialov odlično ustrezal. Privoščiti si praktično in vsestransko raztegljivo mizo, okroglo mizo za veliko družbo ali kak manjši in ožji model za manjše prostore.

Za vse tiste, ki želijo poskusiti nekaj drugačnega …

Če klasika za vas ni najboljša rešitev in bi v svoj prostor radi vnesli malce drugačnosti, boste med vsemi mogočimi alternativami kar težko izbrali. Izberete lahko denimo kuhinjsko mizo z zgolj eno nogo oziroma enodelnim podnožjem zanimive oblike, ki je lahko tako leseno kot tudi kovinsko ali iz kakega drugega materiala. Takšne mize lahko od daleč privlačijo poglede, so pa tudi nadvse praktične, saj v primeru večje druščine nudijo izdatno mero prostora za vse noge gostov in tako zagotavljajo večjo mero udobja tudi takrat, ko se morajo člani omizja nekoliko stisniti skupaj.

Za ljubitelje čistega, minimalističnega dizajna, ki navdih črpa iz opreme tipičnih modernih skandinavskih stanovanj, eno od boljših možnosti predstavljajo tudi jedilne mize, ki imajo na ožjem delu namesto nog nameščene plošče. Tak dizajn zaznamuje čistokrvna prečiščenost in enostavna eleganca linij, ki v prostor vnesejo obilo modernosti.

Vsaka tip kuhinjske mize ima svoje prednosti

Ker se zavedamo, da smo vam posredovali ogromno informacij, naj vam za konec v pregled ponudimo tisto, kar morda poleg pravih mer, Pravega materiala ter všečnega izgleda resnično šteje, namreč pregled največjih prednosti tipov kuhinjskih miz, ki se najpogosteje znajdejo v naših kuhinjah in jedilnicah. Morda pa prav ti podatki končno prevesijo jeziček na tehtnici in vam pomagajo do prave jedilne mize.

Kuhinjske mize z osrednjim nosilnim elementom (ena noga)

Jedilne mize z enodelnim podnožjem se ne odlikujejo le zaradi minimalistične elegance, saj se za slednjo skriva praktičnost v obliki izdatnega prostora za noge. Zračen dizajn omogoča tudi, da za mizo po potrebi namestite več kuhinjskih stolov, ki so zaradi odsotnosti klasične štirinožne nosilne konstrukcije lahko tudi na vogalih.

Kuhinjska miza s stranskimi ploščami

Četudi  ob širšem delu mize ne more sedeti nihče, tistim ob daljši stranici prav tako kot v primeru mize z eno nogo ne bo zmanjkalo prostora. Obenem so takšne mize izjemno stabilne in nudijo odličen izkoristek prostora v vseh pomenih.

Miza s štirimi nogami

Njene velika odlika v primerjavi z zgornjim tipom mize je nedvomno ta, da lahko goste namestite tudi ob krajših stranicah. A daleč največja prednost tega tipa kuhinjske mize se skriva v dejstvu, da si slednjo lahko omislite v nešteto različnih izvedbah, pri čemer lahko izbirate med množico materialov in oblik vrhnje plošče. Tu vas omeji le vaša domišljija.

Ovalne in okrogle mize

Če potrebujete prevetritev sloga in se radi pogovarjate v prijetnem in sproščenem vzdušju, so vsi dodatni komentarji odveč, saj je okrogla jedilna miza pravi odgovor.  

Pestra izbira materialov in oblik

V podjetju dom24 si prizadevamo, da lahko prav vsaka stranka najde kuhinjsko mizo po svojem okusu in željah, zato naša ponudba obsega tako kovinske kot tudi lesene jedilne mize. Seveda je materiale med seboj mogoče tudi kombinirati in denimo izbrati modele, pri katerih je mizna plošča iz lesa, podnožje pa je kovinsko. Takšnemu podnožju se odlično poda tudi steklena ali keramična mizna plošča. S kombinacijo različnih materialov boste v vaš prostor vnesli še več stila in elegance, obenem pa poskrbeli, da bo vaša nova kuhinjska miza stilsko združljiva z več različnimi elementi.

Naše moderne jedilne mize so odličen način, kako popestriti kuhinjo ali jedilnico, brez da bi se odpovedali funkcionalnosti. Izbirate lahko denimo med površinami moderne oblike, ki jih nudijo denimo steklene ali keramične mize, ter podnožji, ki bo z zanimivo obliko takoj pritegnila pogled. Če pa ste kljub vsemu bolj za klasiko, naj vas nič ne skrbi. Srce naše ponudbe so še vedno tudi klasične jedilne mize, ki bodo z minimalističnimi linijami in praktičnimi rešitvami navdušile predvsem tiste, ki pri pohištvu najbolj cenijo uporabnost in slog, ki so ga že vajeni. Klasični modeli vas bodo popeljali malce nazaj v čas in ustvarili kar najpristnejšo domačo, celo rustikalno atmosfero.

Prav vsi artikli v naši ponudbi so delo priznanih evropskih proizvajalcev, zato jih poleg odličnih linij in kakovostnih materialov odlikuje tudi natančnost izdelave in vzdržljivost. Mizo, kupljeno pri nas, boste lahko dolgo s pridom uporabljali, saj bo, predvsem ob pravilnem vzdrževanju, lahko gostila množico večerij, praznovanj in prijetnih srečanj.

In še hiter nasvet. Pri izbiri prave mize ne pozabite na kuhinjske stole, temveč poskrbite, da se bo v vašem jedilnem prostoru vse pohištvo odlično ujemalo. Ponudbo in kombinacije kuhinjskih miz in stolov si lahko prav tako ogledate na naši spletni strani ali pa se oglasite v salonu in že pred nakupom posedite za vašim sanjskim omizjem. Če boste pri kombiniranju potrebovali pomoč, nas lahko vedno kontaktirate po elektronski pošti, telefonu ali prek okenca za klepet na naši spletni strani. Naši strokovno usposobljeni sodelavci vam bodo z veseljem pomagali do Pravega modela za vas. Pred nakupom si nekatere izdelke lahko tudi v živo ogledate, in sicer v našem salonu v Sežani. Z veseljem vas pričakujemo!