Pomlad povezujemo z lepšim in toplejšim vremenom ter s skorajda neizbežnim in nujnim spomladanskim čiščenjem.

Pri tem ne govorimo zgolj le o čiščenju kot takem, pač pa tudi o preureditvi doma, odstranjevanju nepotrebne navlake, ki se nam vsem nabere čez zimo, ter načinih, kako svoji hiši ali stanovanju hitro in brez večjih vložkov lahko privoščite nekaj spomladanske osvežitve.

Kako se tega lotiti karseda učinkovito, z vami delimo v spodnjih nasvetih.

1. Pripravite spisek nalog in se jih lotite sistematično

Spomladansko čiščenje hiše ali stanovanja se sprva morda zdi zahtevna naloga, a ne obupajte! Tudi ta ni tako trd oreh, da ji ne bi mogli biti kos.

Čiščenja se lotite po posameznih sobah in za vsako izmed njih pripravite spisek opravil. Mogoče se v vaši kuhinji že dlje časa nabira navlaka, ki tja ne sodi? Morda morate iz otroške sobe izprazniti oblačila in igrače, ki niso več aktualne? Ali pa bi nekaj osvežitve potrebovala tudi vaša dnevna soba? Ne glede na prostor, v katerem se lotite spomladanskega čiščenja, vam bo precej lažje, če greste po spisku in opravila (z velikim užitkom seveda) črtate iz njega. 

2. Stvarem, ki jih ne uporabljate, pomahajte ‘adijo’

Dobro preglejte police, predale in omare ter si iskreno priznajte, da nekaterih stvari ne potrebujete več. Tudi, ko naletite na kak kos, ki je še vedno lepo ohranjen, a po njem zares nikoli ne posežete, lahko z lepo gesto osrečite druge. Ponudite ga sorodnikom ali prijateljem, ali pa predmet prodajte ali podarite preko spleta. Tako boste na en mah poskrbeli za bolj čisto stanovanje, hkrati pa naredili nekaj dobrega tudi za okolje, ko predmeta ne boste odvrgli v smeti.

Pri reorganizaciji prostora za shranjevanje svetujemo, da se prerazporejanja lotite sistematično. Pri tem vam bodo v veliko pomoč razdelilniki za predale in škatle za shranjevanje. Z njimi boste stvari postavili na svoje mesto in poskrbeli tudi za večjo preglednost.

3. Razmislite o preureditvi

Včasih že najmanjše spremembe lahko popolnoma spremenijo izgled prostora. Reorganizirajte postavitev pohištva, premaknite omare, sedežno garnituro ali posteljo in s tem poskrbite za osvežitev vaših bivalnih prostorov.

Če že dlje časa opažate, da v vašem domu zmanjkuje prostora za shranjevanje, pa je zdaj pravi čas, da razmislite o novem kosu pohištva, ki vas bo rešil iz zagate. Kot nalašč so tabureji, ki v notranjosti skrivajo prostor za shranjevanje drobnarij, a navzven še vedno izpadejo estetsko in prostor popestrijo. Uporabite jih lahko v različnih sobah – predsobi, otroški ali dnevni sobi, pa tudi v kopalnici. 

Set dveh taburejev Polina (84,00 €)

Za shranjevanje večjih predmetov se lahko poslužite tudi regalov ali komod, nenazadnje pa tudi predalnikov, ki vam bodo omogočili, da stvari postavite na svoje mesto in v svojemu domu ustvarite red.

Predalnik Vicky (188,16 €)

Kateri novi kos pohištva je najprimernejši za vas, je odvisno od prostora, ki ga imate na voljo ter ostale opreme in pohištva v vašem stanovanju. V naši pestri ponudbi se najde nekaj za vsak okus, hkrati pa smo vam za pomoč pri izbiri vedno na voljo.

4. Manjši dekorativni kosi za velike spremembe

Da v svoj dom vnesete val svežine, ni potrebno, da se lotite celotne prenove doma. Namesto tega dolgotrajnega (in običajno tudi kar dragega postopka), se poslužite alternativne poti. Razmislite, kateri kos pohištva bi v izbrani prostor vnesel nov čar.

 

Ogledalo Oralie (43,68 €)

Bi vaša kopalnica izgledala povsem drugače z novim ogledalom? Bi vaši predsobi končno lahko privoščili nov obešalnik? Morda pa tudi dnevna soba potrebuje nekaj pozornosti - mogoče z novo klubsko mizo ali udobnim počivalnikom? In ne pozabimo tudi na kuhinjo, ki ji nekaj dodatnega prostora za shranjevanje lahko privoščite z novim predalnikom, in na otroško sobo, kjer bi morda prav prišla kakšna nova polica.

Počivalnik Vanda (279,90 €)

Možnosti so zares neskončne, hkrati pa vam tovrstna “mini prenova” ne bo naredila prevelike luknje v denarnici.

Ko zaključite s svojim spomladanskim čiščenjem in prenovo, vam svetujemo, da se nagradite z dobro kavo in v svoj dom čez odprto okno spustite nekaj svežega zraka in sonca. Uživajte v svojem bolj organiziranem in pospravljenem domu.

Če pa se vam pri izbiri pravih kosov zatakne, smo vam vedno na voljo mi. Z veseljem vam bomo pomagali na poti do prave izbire in vam priskrbeli le najbolj konkurenčno ponudbo. Garantiramo najnižje cene v Sloveniji, v kolikor pa enak izdelek drugje najdete po nižji ceni, vam ceno izenačimo ter dodamo še 5 % popust. Vse izbrane kose vam brezplačno pošljemo tudi na vaš naslov.