Kako izbrati pohištvo za manjše dnevne sobe?

Pri opremljanju dnevne sobe se najprej vprašajte, kaj želite v njej imeti poleg sedežnega pohištva. Nato poglejte svoj bodoči sprostitveni raj, pa čeprav je to le miren kotiček nasproti kuhinje. Ta bo videti prijetno in prav nič utesnjujoče, če boste upoštevali le nekaj preprostih nasvetov:izberite majhne kose pohištva,

- pohištvo naj bo dvignjeno nad tlemi ali na nogah,

- pohištvo naj ima veliko odprtin,

- izkoristite višino dnevne sobe in prostor na steni,

- uporabite večnamensko pohištvo,

- s policami zapolnite morebitne niše v zidovih.

Opis slike: Pohištvo na nogah deluje zračno in ne utesnjeno. Dnevni regal REYA ima minimalističen stil in prefinjene nogice. 

V majhnih stanovanjih je dnevna soba običajno povezana s kuhinjo in združena z jedilnico, v garsonjerah je v istem prostoru morda tudi postelja. Kljub temu pa je lahko del prostora, v katerem se boste sprostili in uživali v filmu ali ob kavi s prijatelji, čisto poseben, vizualno ločen in vabljiv. K temu pripomorejo tudi dobro izbrani regali za dnevne sobe z dodatnim prostorom za odlaganje in shranjevanje, pa tudi z odprtino za televizor.

Kam umestiti dnevni regal?

Kakšen regal izbrati in kako ga namestiti, da bo kar najbolje izkoristil manjši prostor in ustvaril občutek zračnosti? Možnosti sploh ni tako malo, saj smo v spletni trgovini Dom24 pripravili pestro izbiro dnevnih in televizijskih regalov, najdete pa tudi odprte in zaprte police ter knjižne omarice, primerne za manjše dnevne sobe.

Običajno se dnevni regal postavi k steni, saj tako zavzame najmanj prostora in ne izstopa preveč. V garsonjerah je smiselno visok dnevni regal z odprtimi policami postaviti tako, da služi kot stena med dvema deloma prostora. Npr. spalnico ločimo od dnevne sobe. Kakšen kos pohištva  je dobro umestiti tudi v kot in tako kar najbolje izkoristiti vsak centimeter. Še bolje pa je, da se odločite za vgradne dnevne regale, zanje lahko uporabite prostor v nišah.

Opis slike: Dnevni regal JULITA3 ima visoko svetlo omaro z odprtimi policami, kar prostor navidezno bolj  poveča.

  

Vemo pa, da velikost ni vse, zato se ozrite tudi navzgor. Izkoristite višino, zapolnite jo z visoko omaro ( ta naj ne bo preširoka) in tako optično dodajte dnevni sobi še kakšen kvadratni meter, sebi pa shranjevalni prostor. 

Stene so prikladne za viseče omarice in stenske police, poravnane različno. Optično povečajo prostor tudi svetle barve, sodobni materiali, kot je steklo, pohištvo v visokem sijaju, ogledala, ki jih postavite v višino oči, in razgibana dvobarvna postavitev, kot jo ponuja dnevni regal Roki, ki ne zapolni celotne stene, a manjši dnevni sobi daje vse, kar potrebuje.

Opis slike: Prijetna belina v visokem sijaju s steklom in modro svetlobo učinkuje umirjeno,  razgibana postavitev pa dodatno poveča prostor. Z regalom SHOW1 boste svojo dnevno sobo opremili sodobno in sproščeno 

Večnamensko pohištvo z vsaj štirimi mogočimi postavitvami in v več dimenzijah 

Posebna umetnost je najti večnamensko pohištvo, za katerega vam ni treba vnaprej vedeti, kam ga boste postavili. Dnevni regal Paki lahko postavite v kot ali k steni. Poleg tega lahko določite tudi, kako dolg bo, saj se police po želji in potrebi »raztegnejo«. Nikoli se ga ne boste naveličali. Ko si boste zaželeli spremembe, ga boste le drugače postavili in dnevna soba bo dobila drugačen videz.

Opis slike: Večnamensko pohištvo je v majhnih stanovanjih še posebej prikladno. Dnevni regal Paki se lahko zloži in raztegne, pa tudi zavrti za 45°. 

Za televizor se vedno najde prostor

Opremljanje dnevne sobe vključuje tudi nakup televizorja. Sodobni televizorji so fleksibilni, zato niti ni nujno, da ga postavimo na dnevni regal. Še posebej majhne dnevne sobe bodo pridobile odprtost, razgibanost in odlagalno mesto, če boste televizor obesili na steno. Obdajte ga s policami in omaricami, in vaši gostje se bodo počutili, kot bi sedeli v kinu. Seveda jih posedite na udobno sedežno garnituro

Opis slike: Televizor visi na steni, prostor pod njim pa lahko izkoristite za omarico z najljubšimi fotografijami in spominki. Regal BOX11 bela je minimalističen, a zelo praktičen.

Kaj pa barve?

Trendi zapovedujejo minimalizem, tudi v barvi, saj so v ospredju bela, črna in barva lesa. Raje imejte več manjših kosov pohištva, ti pa naj bodo svetli, z visokim sijajem. Ti so elegantnejši od robustnih velikih omar in puščajo veliko možnosti za opremljanje.

Po dnevni regal v Dom24!

Vas mika novo pohištvo za dnevno sobo? Udobno se namestite na kavču in se kar z miško sprehodite po naši raznoliki ponudbi dnevnih regalov. Če boste pri tem potrebovali pomoč, pa vam bodo naši strokovnjaki z veseljem ponudili namig ali dva.