0Item(s)

V košarici še nimate artiklov

Product was successfully added to your shopping cart.

Vrtne mize

Izdelki 1 do 30 od 92 skupaj

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Izdelki 1 do 30 od 92 skupaj

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Vrtne mize so zagotovo del vrtne garniture, ki pritegne največ pozornosti. Uporabljate jih lahko za najrazličnejše namene: za jutranje kofetkanje s prijatelji ali piknike za celotno družino v poletnih dneh. Na voljo so v najrazličnejših oblikah in barvah. Z izbiro prave velikosti, materiala in izgleda vrtne mize boste popestrili prostor in pričarali želeni ambient.

Preden se odločite za nakup vrtne mize

Pred nakupom vrtne mize razmislite, za kakšen namen jo boste uporabljali ter če imate v domu dovolj prostora za njeno shranjevanje v mrzlih zimskih dneh.

Velikost vrtnih miz

Izbirate lahko med manjšimi mizami, katerih premer je lahko tudi manjši od 50 cm in se bodo prilagodile še tako majhnemu balkonu. Za večjimi vrtnimi mizami pa bo lahko sedelo celo več kot 8 ljudi, saj njihova dolžina dosega osupljivih 180 cm.

Izbirate lahko tudi med različnimi višinami miz. Nižje klubske mize segajo približno 30 cm v višino, jedilne so visoke 77 cm, višje barske mize pa so celo višje od 110 cm.

Material

Sledi izbira materiala vrtne mize. Široka ponudba zajema:

        kovinske vrtne mize,

        lesene vrtne mize,

        vrtne mize iz ratana in

        vrtne mize s ploščo iz navadnega ali kaljenega stekla.

 

Ker so vrtne mize postavljene na prostem, so izpostavljene dežju, vlagi in sončnim žarkom. Zunanji dejavniki jih lahko poškodujejo, zato je primerna izbira materiala zelo pomembna.

Najenostavnejši material za vzdrževanje, ki odlično kljubuje najrazličnejšim vremenskim razmeram, je ratan. Zaradi odličnih lastnosti so vrtne mize iz ratana zelo priljubljena izbira za ljudi, ki želijo dolgoletno kvaliteto po dostopni ceni.

Kovinske vrtne mize so posebej popularne na balkonih, saj združujejo priročno velikost z romantičnim, starinskim pridihom. Kovinske vrtne mize v kombinaciji z raznobarvnim kaljenim steklom, ki lahko tudi imitira izgled marmorja, pa vas bodo navdušile s svojo eleganco. Mize s stekleno ploščo so najenostavnejše za čiščenje. Izbirate lahko med ploščami iz navadnega ali kaljenega stekla, pri čemer je slednje še odpornejše na udarce in poškodbe.

Lesene vrtne mize bodo dlje časa ohranjale svoj klasični videz na pokritih terasah, balkonih in vrtovih, kjer bodo zaščitene pred dežjem. V primeru, da jih ne morete zavarovati pred vlago, pa bodo s primerno nego, ki vključuje občasno lakiranje ali barvanje in brušenje, ravno tako odlična izbira za vse ljubitelje večno priljubljenega tradicionalnega sloga.

Oblika vrtnih miz

Na voljo so mize najrazličnejših oblik. Tako lahko izbirate med štirikotnimi, okroglimi in trenutno zelo priljubljenimi šestkotnimi mizami.

Za vse, ki vam prostor ne dopušča velike zunanje mize, bodo kompleti dveh miz, pri katerih se manjša pospravi pod večjo, zelo priročni. Druga alternativa pa so zložljive mize, ki jih lahko enostavno zložite in pospravite, ko jih ne potrebujete.

Investiranje v kakovost!

Pregovor “malo denarja, malo muzike,” je še kako resničen, zato raje izberite kakovostno vrtno mizo, ki vam bo služila vrsto let, kot pa tako, ki jo boste morali zamenjati že naslednjo sezono. Za piko na i pa ji dodajte še ujemajoče se vrtne stole, vrtne ležalnike in ostalo vrtno pohištvo ter ustvarite popoln ambient po lastnih željah.