0Item(s)

V košarici še nimate artiklov

Product was successfully added to your shopping cart.

Mladinske postelje

7 Izdelkov

7 Izdelkov

Pri opremljanju otroške sobe moramo imeti v mislih, da izberemo pohištvo, ki bo čim dlje časa funkcionalno ter uporabno, vse dokler se otrok ne odseli od doma. Ustrezati mora potrebam tako mlajših, kot tudi najstnikov. Ker se v času odraščanja otroški okus za estetiko lahko zelo spremeni, je predvsem bistveno, da se otrok v njej čez celotno obdobje dobro počuti. Večino drobnih dodatkov lahko enostavno zamenjamo in s tem sobo prilagodimo otrokovemu razvoju, a nekatere kose pohištva žal ne moremo nadomestiti tako zlahka. Nezamenljivi osrednji kos pohištva so zagotovo mladinske postelje, saj bodo z otroki ostale vrsto let, v njih pa bodo preživeli precejšen del svojega otroštva. V pomoč pri izbiri primerne mladinske postelje so vam lahko spodnji napotki.

Pestra izbira posteljnih okvirjev.

V široki ponudbi mladinskih postelj lahko izbirate med oblazinjenimi in lesenimi okvirji. Leseni okvirji so primerni za mladostnike, ki imajo radi naravne materiale in nevtralne barve. Na voljo so hladni sivi odtenki hrasta in bora ali toplejši odtenki lesa v kombinaciji z dodatki iz blaga različnih barv. Oblazinjene mladinske postelje so na voljo v širokem spektru barv in ustvarijo poseben občutek topline in udobja v prostoru. Na voljo so različni odtenki sive, bež, oranžne, rdeče, modre in roza barve blaga.

Velikost ležišč

Mladinske postelje so tako kot postelje za odrasle na voljo v  različnih dimenzijah. V spletni trgovini Dom24 lahko izbirate med:

  • 80 x 160 cm
  • 80 x 190 cm in
  • 90 x 200 cm.

Izbira velikosti je predvsem odvisna od velikosti sobe. Seveda pa bodo večje dimenzije primernejše dlje časa in jih bodo lahko uporabljali tudi odrasli. Največja dimenzija od naštetih (tj. 90 x 200 cm) je namreč evropski standard za enojno posteljo, ki bo tako izvrstno dodatno ležišče v primeru nenapovedanih obiskov.

Mladinske postelje so večfunkcijsko pohištvo.

Mladinske postelje ne predstavljajo le mesta za počitek in zasebnost otroka ali mladostnika, temveč nudijo tudi dodatne predale, s katerimi se prostor v sobi pametno izkoristi in prihrani. Namesto predalnikov pa lahko vsebujejo tudi dodatno ležišče. V ponudbi najdete tudi postelje z dodatnimi funkcijami - nekatere izmed mladinskih postelj se lahko spremenijo v manjšo sedežno garnituro, ki že vsebuje vzmeteno ležišče in ne potrebujejo dokupa letvenega dna in vzmetnice. Ko jo mladostnik preraste, jo lahko uporabite kot dodatno ležišče ali trosed.

Izbira ustrezne mladinske postelje je osnova za dobro počutje.

Pri nakupu postelje naj bo vaš mladostnik prisoten. Pomembno je, da upoštevate njegove želje, saj bo to njegovo zatočišče in prostor, v katerem se mora počutiti udobno in varno.

Z nakupom mladinske postelje, ki bo mladostniku resnično ustrezala, boste posredno vplivali na njegovo dobro počutje ter kvaliteten spanec.