0Item(s)

V košarici še nimate artiklov

Product was successfully added to your shopping cart.

Kopalniški bloki

Izdelki 1 do 30 od 126 skupaj

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Izdelki 1 do 30 od 126 skupaj

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Kopalnica je za mnoge od nas prvi prostor, v katerega stopimo, ko se zjutraj skobacamo iz postelje. In četudi morda še nismo popolnoma zbujeni in se naše oči še niso popolnoma privadile na svetlobo, imajo barve in oblike, ki nas obdajo, pomembno vlogo. Prav zato v kopalnici ne sme šteti le funkcionalnost in stroga urejenost, temveč morajo prostor prežeti tudi modni trendi, eleganca, igrivost … Eno glavnih vlog pri tem odigrajo kopalniški bloki.

Pri dom24 si prizadevamo, da bi našo ponudbo sestavljali slogovno raznoliki kopalniški sestavi, ki lahko zadovoljijo široko paleto okusov. Pri tem seveda osrednjo vlogo prevzemajo moderni kopalniški bloki z ogledalom, ki jih dopolnjujejo stoječe ali viseče omarice. Še vedno pa je pomemben del ponudbe tudi pohištvo z bolj klasičnimi ali celo nekoliko retro linijami, ki bo brez dvoma zapeljalo ljubitelje umetnosti ali edinstvenih slogov.

In ker vemo, da pestra izbira lahko povzroči precej zmede, ko je treba izbrati pravi kopalniški set, sme se v ekipi dom24 odločili, da vsem, ki ravno iščete sanjsko kopalniško pohištvo, pomagamo s preprostimi nasveti, ki vam bodo olajšali izbiro.

Razmislite, kakšne kopalniške omarice pravzaprav želite

Vas navdušujejo moderni kopalniški bloki ali so vam bližje nekoliko drugačni oblikovalski prijemi? Vaša odločitev bo mnogo lažja, če najprej razčistite, kakšne kopalnice si sploh želite. Pri tem je koristno upoštevati čim več faktorjev, kot so oblika in površina prostora, slog in barva ploščic, barva zidov, morebitna ostala oprema za kopalnice (denimo kopalna kad), ki ste jo že izbrali ali kupili. Če vas skrbi, da bi s svojo izbiro udarili mimo, ali če z opremljanjem prostorov nimate dovolj izkušenj, se lahko obrnete tudi na oblikovalca ali notranjega arhitekta.

Ključ je v zmernosti

Kopalniški bloki navadno sestojijo iz umivalnika in omarice pod njim, ki ju dopolnjujejo najrazličnejši regali. Glede na potrebe stranke je slednje možnost odvzemati ali dodajati, vendar je pri tem nujna previdnost. Več kopalniških omaric namreč lahko z vidika praktičnosti koristi, a hkrati povzroči, da prostor deluje prenapolnjeno. Včasih si je zato bolje pomagati s kakšno poličko ali del stvari spraviti v kak drug prostor. 

Pomislite na svoje navade

Pri izbiri pohištva je izjemno pomembno tudi, da pomislite na svoje vsakodnevne navade in potrebe, ki so povezane z njimi. Ne mislite le na to, kar vas je morebiti navdušilo pri drugih kopalnicah ali kar si morda že dolgo želite. Če se s partnerjem ali partnerico denimo zjutraj istočasno urejate, so kopalniški bloki z dvema umivalnikoma edina logična rešitev. Na drugi strani boste tisti, ki na prosto kopalnico nikoli ne čakate v vrsti, brez težav shajali z enim umivalnikom. Bistvo je, da se v procesu izbire zavedate svojih realnih potreb. Mnogokrat namreč na prvo mesto postavljamo kriterije, ki so v resnici manj pomembni, pozabimo pa na tisto najočitnejše.

Razmislite o svojih vsakodnevnih navadah in kako se utegnejo te spremeniti v prihodnosti. Tako boste najbolje razumeli, kaj v resnici potrebujete. Morda boste ugotovili, da je vaša idealna kopalnica daleč od tiste, ki ste si jo zamislili na začetku. 

Razmišljajte dolgoročno

Ali določenega kosa kopalniškega seta trenutno ne potrebujete in se vam nakup še ene omarice ne zdi smiseln, pa četudi bi se ta odlično podala v prostor? Razmislite še enkrat. Kupovanje na silo resda nima nikakršnega smisla, toda če menite, da bi v prihodnosti lahko potrebovali več prostora za shranjevanje, je modro ukrepati že sedaj. Kopalniški bloki v določenih izvedenkah morda v prihodnosti ne bodo več na voljo, vi pa boste imeli toliko več dela z iskanjem pohištva, primernega za kombiniranje z obstoječim sestavom.

Če se vseeno odločite prihraniti kakšen evro in odpovedati dodatni omarici, pa le izberite sest omaric, ki omogoča čim več zanimivih kombinacij z izdelki drugih znamk ali modelnih linij. Tako vam v prihodnosti ne bo treba menjati celotnega pohištva le zato, ker potrebujete dodatne kopalniške regale.

Ostanite zvesti sami sebi

Pri izbiri kopalniške opreme ne sme šteti le to, kar je v trendu, temveč tudi to, kar ustreza vam. V kopalnici resda ne boste prebili dolgih ur, a vseeno bo vaše počutje mnogo boljše, če vam bo tudi ta prostor všeč. Če se vam dopade točno določen slog ali bi radi ustvarili popolnoma samosvojo atmosfero, se zato ne brzdajte, temveč zaupajte tudi svoji domišljiji. Poskusite čim bolje opisati oblikovalcu ali svetovalcu, kaj želite, prelijte idejo na papir ali pa si pomagajte z računalnikom. Važno je le, da boste na koncu popolnoma zadovoljni stopili v novo kopalnico ter da boste zopet komaj čakali, da si v njej umijete zobe in počešete lase.