0Item(s)

V košarici še nimate artiklov

Product was successfully added to your shopping cart.

Vrtno pohištvo

Vrtne garniture Vrtne garniture

Vrtne garniture

Vrtni stoli Vrtni stoli

Vrtni stoli

Vrtne mize Vrtne mize

Vrtne mize

Vrtni ležalniki Vrtni ležalniki

Vrtni ležalniki

Ostalo vrtno pohištvo Ostalo vrtno pohištvo

Ostalo vrtno pohištvo

Dom24 priporoča

Izdelki 61 do 90 od 312 skupaj

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Izdelki 61 do 90 od 312 skupaj

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Je po hladni in sivi zimi sploh kaj lepšega kot nastavljanje prvim sončnim žarkom in opazovanje narave, ki se znova prebuja in znova odeva v pisane barve? In če to lahko počnete kar na domači terasi ali v objemu svojega vrta, še toliko lepše! Če ste popolno vrtno pohištvo za užitke v toplem vremenu dosedaj opazovali zgolj pri sosedu, je zato skrajni čas, da pričnete uživati tudi sami! Kako? V spletni ponudbi dom24 na vas že čakajo kakovostni vrtni stoli in vrtne mize, udobni vrtni ležalniki in praktične ter trendovske vrtne garniture.

Da, v naši spletni prodajalni lahko dobite prav vse za prekrasen oddih na svežem zraku, za katerega vam niti od doma ne vo treba. A da se ne razumemo narobe – naše kakovostne mizice, stole, ležalnike in ostalo pohištvo se bo odlično podalo tudi pročelju vaše kamp prikolice ali prostoru pred vašo vikend hiško! In če ne veste, kako se odločiti, vam z veseljem pomagamo z osnovnimi nasveti!

Kako izberem pravo vrtno pohištvo?

Ko izbirate vrtno pohištvo, boste izzivu najhitreje kos, če si zastavite prava vprašanja in nanje pravilno odgovorite. Naj vam pomagamo z njimi …

Kako boste uporabljali svoje vrtno pohištvo?

Različni ljudje si sprostitev predstavljamo različno, zato je tudi izbira Pravega vrtnega pohištva odvisna predvsem od tega, kako se najraje sproščate v prostem času. Če se najraje s knjigo v roki zleknete pod drevo in prepustite napeti zgodbi, bodo vrtni ležalniki ali vrtni stoli popolna izbira. Če pa se na prostem radi tudi podružite z najdražjimi ali prijatelji, ne bo šlo brez vrtne mize. V primeru, da se pred vašo hišo večkrat zbere številčnejša družba, velja razmisliti tudi o udobju sedežne garniture.

In kako uporabljate svoje vrtno pohištvo? Se na teraso ali vrt odpravite le spit kavo ali na svežem zraku radi tudi obedujete in piknikujete? V tem primeru namreč namesto nižje vrtne mize izberite višjo mizo večjih dimenzij, ob njej pa stole, na katerih boste lahko udobno sedeli in si privoščili slastno kosilo. V tem primeru pri izbiri veljajo podobna načela kot pri nakupu jedilne mize.

Kam boste postavili vrtno pohištvo?

Že veste, kaj potrebujete? Odlično, torej je na vrsti vprašanje, kam boste svojo novo vrtno pohištvo postavili. Če boste svoje vrtne ležalnike ali garniture namestili pod nadstrešek ali v zavetje vrtnega pavilijona, jih boste nekoliko zaščitili pred soncem in dežjem, v nasprotnem pa bodite pri izbiri materiala previdnejši. Pohištvo iz lesa, ratana, bambusa in podobnih materialov je namreč pred nalivom bolje umakniti ali vsaj zaščititi s prevleko, medtem ko so vrtne garniture iz umetnih materialov, ali aluminija manj občutljive na različne vremenske pojave in predvsem temperaturne spremembe. 

Les je sicer zelo lep, plemenit in tudi kakovosten material, a bo potreboval tudi več vzdrževanja v obliki oljenja, voskanja ali barvanja. Aluminij ali nerjaveče jeklo sta v tem pogledu manj problematična, se pa na soncu izjemno hitro segrejeta, zato si je v žgočih poletnih dneh pred uporabo smiselno omisliti prevleke ali blazine, da se ne opečemo.

Tudi plastične vrtne garniture v izpostavljenosti močnemu soncu lahko porumenijo, na njihovih površinah pa lahko nastanejo celo razpoke. Zato je zelo koristno, da jih v času neuporabe vsaj prekrijete s prevleko ali prestavite v senco.

Imate raje sonce ali senco?

Seveda pa se nam na domačem travniku ni treba boriti z vročim soncem, saj senco lahko brez težav ustvarimo tudi brez nadstreška. V naši spletni ponudbi vas namreč čakajo ugodni in praktični vrtni pavilijoni različnih dimenzij, medtem ko so za manj zahtevne tu stilski vrtni senčniki. Z njihovo pomočjo se boste v času najmočnejšega sonca učinkovito zaščitili, le z enim potegom pa boste sončnim žarkom spet naredili prosto pot, da vas bodo lahko pred mrakom še malce pogreli. Poleg tega vrtni senčnik lahko brez težav premikate – naj bo to v lovu na sonce ali v begu pred radovednimi pogledi.

Boste vrtne mize, stole in ležalke pogosto premikali?

In prav premikanje je eden od pomembnih kriterijev pri izbiri katerega koli izdelka za zunanjo rabo. Boste svoje vrtno pohištvo pogosto premikali, denimo s terase na vrt, izpod nastreška na travnik ali celo k sosedu na piknik? Če boste na lovu za soncem ali dobro družbo oziroma na begu pred dežjem morali večkrat pograbiti svoje vrtne stole ali mize, to vsekakor upoštevajte pri končni odločitvi. Vsekakor vam bodo deli v takem primeru znatno olajšali vrtni ležalniki ali mize na kolesih.

Za tiste prave vrtne nomade je odlična izbira tudi zložljivo vrtno pohištvo, ki ga je mnogo lažje prenašati in po potrebi celo prevažati iz kraja v kraj. Pikniki pač niso vedno na domačem vrtu in tudi temu se je treba kdaj prilagoditi.

Kako boste shranili svoje vrtno pohištvo? 

Zložiti ali ne zložiti – to je sedaj vprašanje! Ko se topla jesen odpravi k počitku in zunaj zadiši pozimi, boste vrtne mize, stolčke in ležalnike morali pospraviti. In tudi od tega, koliko prostora imate za njihovo shranjevanje, je pogosto odvisno, kakšno pohištvo si sploh lahko privoščite. Če je vaša garaža ali shramba dovolj velika, je to poglavje za vas najbrž odveč, v nasprotnem pa vam nekaj trikov pri izbiri lahko prihrani kar nekaj živcev.

Če prostora nimate v izobilju, se zložljivo vrtno pohištvo zopet izkaže za odlično rešitev, saj zavzame malo prostora. Obenem pazite pri izbiri elementov, ki bodo čez zimo izpostavljeni mrazu, morda pa celo vlagi. Če bo vaša vrtna miza primorana prezimiti v zunanji garaži ali celo na prostem, je prav tako na mestu razmisliti o trpežnejšem materialu, denimo kovini ali nerjavečem jeklu, ne pa tudi o plastiki, ki je občutljiva na zmrzal.

Kaj pa slog vrtne garniture

Brez skrbi, nismo pozabili! Vaše vrtno pohištvo – od vrtne mize pa vse do senčnika – vam mora biti seveda všeč, hkrati pa se podati slogu objekta, ki ga dopolnjuje. Če bo na vašem balkonu stal vrtni stol, ki vas bo tudi s svojim izgledom vabil, da kavo namesto za mizo v kuhinji spijete na njem, boste pogosteje uživali na svežem zraku!

K sreči je naša spletna ponudba tako pestra, da boste prav vsi brez težav našli svoje najljubše vrtno pohištvo – ne glede na slog. Ponujamo namreč čudovite rustikalne mize in stole s sedišči ali nasloni iz ratana, ki so večne klasike, ljubiteljem sodobnega pa ugodimo z minimalistično enegantnimi izdelki, ki združujejo raznolike materiale.

Kateri material je najprimernejši za vrtno pohištvo?

Kot smo že govorili, za zunanje pohištvo obstaja zelo pomemben kriterij, ki nam ga pri izbiri pohištva za dnevno sobo ali kuhinjo ni treba upoštevati – odpornost na vremenska nihanja. Prav tako mora biti vrtno pohištvo preprosto za čiščenje, saj se na njem hitreje nabereta prah in umazanija. Dandanes so prav zato zelo popularni izdelki iz plastike oziroma plastičnega ratana in aluminija. Takšno pohištvo je tudi lahko in s tem omogoča lažje prenašanje. Plastični vrtni ležalnik denimo kljub velikosti brez težav vlečete sem ter tja in ga namestite točno tja, kamor želite.

Les je nekoliko občutljivejši in zahteva več pozornosti v obliki vzdrževanja, a se najdejo tudi manj zahtevne rešitve. Tu prednjači predvsem vrtno pohištvo iz bolj eksotičnih vrst lesa, kot je tik ali evkaliptus. Tovrsten les je bogat z eteričnimi olji. Na temperaturna nihanja so odporni tudi iglavci s svojim smolnatim lesom, a moramo upoštevati, da bo lesena ali macesnova vrtna miza sčasoma posivela. Sivenje je popolnoma naraven proces, v katerem se les pravzaprav zaščiti, a je lahko vidna sprememba za koga neprijetna.

A kljub temu, da je vrtno pohištvo iz odpornejšega lesa obstojnejše, skrb ni povsem odveč. Sicer med posameznimi vrstami obstajajo razlike v stopnji zaščite, a v primeru hujšega dežja naj bodo naši vrtni stoli in mize vseeno raje na varnem pod streho ali vsaj pokriti. Prav tako je denimo tik, tropski les, manj vzdržljiv v primeru udarcev, kar je glede na tip uporabe izdelkov treba močno poudariti.

Kako vrtno pohištvo pripravim na zimo?

Ko so dnevi hladnejši in se vrtne mize, stolčki in senčniki umikajo lopatam za odmetavanje snega in snežnim frezam, bi vsi radi poskrbeli, da bodo njihove dragocene vrtne garniture in ležalje prezimile v čim boljših pogojih. Poglejmo si, kako to storimo.

Prvi korak priprave vrtnih garniture na mraz, sneg in vlago je temeljito čiščenje. Ko gre za leseno vrtno pohištvo, je priporočljivo izbrati čistilo za les, nikakor pa ne priporočamo visokotlačnih čistilcev in podobnih metod, saj boste let tako hitro poškodovali. Za umesne materiale aluminij ter jeklo sta medtem dovolj že vlažna krpa in malce determegta. Pred temeljitim čiščenjem je priporočljivo pregledati tudi morebitne odprtine v pohištvu, saj se lahko vanje zatečejo manjši insekti in druge živalice, v njih pa se lahko nahaja tudi odvečna zemlja ali kamenje.

Nato vrtno pohištvo zložite v suh prostor, v katerem se temperature ne bo spuščala pod ničlo. Če prostora nimate, lahko izrelke iz jekla ali aluminija pustite tudi zunaj, a jih morate ustrezno zaščititi s polivinilom.

Smo kaj pozabili?

Imate na poti do popolne sedežne garniture še kaj dodatnih vprašanj? Le brez skrbi, naša strokovna ekipa je tu in komaj čaka na vaše sporočilo ali vaš klic. Z veseljem odgovorimo na vaša vprašanja ter vam svetujemo, zato ne odlašajte. In če bi se pred nakupom radi prepričali, da naše vrtno pohištvo zares izgleda tako dobro kot na slikah, ste vabljeni tudi v naš Showroom v Sežano.