0Item(s)

V košarici še nimate artiklov

Product was successfully added to your shopping cart.

Otroške postelje

20 Izdelkov

20 Izdelkov

Na kaj pomislite ob podobi neprespanega otroka? Na idilično družinsko popoldne najbrž ne, ampak na pokvarjen dan, ker je bil otrok zaspan in posledično nerazpoložen. Jok, nesodelovanje, slaba volja, zveni znano? K temu, da bo vaš otrok spočit in družinska klima polna vedrega optimizma, lahko prispevate z ustrezno izbiro kakovostne otroške postelje.

Pa vi, se še spomnite svoje prve otroške postelje? Je bila vaš prostor za crkljanje in večerne pogovore s starši? Kdo ve, koliko lepih zgodbic ste slišali v njej. Ker v dom24 zelo dobro vemo, da otroška postelja ni le prostor za spanje, ampak tudi oaza pomembnih čustvenih izkustev, skrbimo, da naše otroške postelje ustrezajo visokim standardom varnosti in so ne samo praktične, ampak tudi domišljijske in zabavne.

Prava otroška postelja zagotovi, da bo spanec boljši kot žganec

Zakaj je kakovosten spanec pomemben za otrokov razvoj? Med spanjem se telo obnavlja, odvijajo se procesi, ki imajo zelo pomemben vpliv na zdravje. Zato je pomembno, da otroku zagotovite zdrav in krepčilen spanec, za katerega poskrbite z ustrezno otroško posteljo. Pravilo številka 1 pravi, da se mora otrok v otroški postelji počutiti prijetno in varno. Otroška soba naj bo pravljični prostor, ki diši po toplini in ljubezni, otroška postelja pa središče tega varnega vesolja. Ne pozabite, da otrok v postelji ne samo spi, ampak se na njej tudi igra, zato mora biti otroška postelja vzdržljiva in stabilna, saj bo zaradi otrokove razigranosti večkrat močno obremenjena.

Katere dimenzije so primerne za otroške postelje?

Ker otroci rastejo prehitro, je nakup večje otroške postelje naložba za prihodnost. Zato se vam nikakor ni treba bati izbire nekoliko večje postelje, tudi če je vaš otrok še manjši. Višek prostora lahko preprosto zapolnite z mehkimi blazinami ali plišastimi igračami. Tako bo malčku še udobneje, počutil pa se bo tudi varnega. Najpogostejše dimenzije, ki jih priporočamo za nakup, so:

  • otroška postelja 80 x 160 cm,
  • otroška postelja 80 x 190 cm,
  • otroška postelja 90 x 200 cm.

 

S pojmom otroška postelja 90 x 200 cm mislimo na ogrodje postelje, ki omogoča uporabo vzmetnice, široke 90 cm in dolge 200 cm. Postelje kot kosi pohištva pa so najrazličnejših mer, ki so odvisne predvsem od oblike in uporabljenega materiala.

Kje naj bo otroška postelja postavljena?

Da je otrok čez dan nasmejan in produktiven, je zelo pomembno, da se dobro naspi. Zato pri postavitvi otroške postelje v prostor upoštevajte tri nasvete:

  1. Da se otrok v otroški postelji počuti varno, naj ima zaščiten hrbet, kar pomeni, da posteljo postavite z vzglavjem ob steno in ne na sredino sobe. Otrok bo tako imel kontrolo in pregled nad prostorom.
  2. Da otrok ne bo v nenehni pripravljenosti, kdaj bo kdo stopil skozi vrata, naj bo, če je le mogoče, otroška postelja malce skrita pred radovednimi pogledi in je ne postavite nasproti vrat.
  3. Otroške postelje ne postavite tik ob okno, saj se tam predvsem ponoči lahko zadržuje hladnejši zrak. Običajno pa je pod oknom nameščeno tudi grelno telo, ki bi ga z otroško posteljo

 

S pravilnim položajem postelje boste otroku dali podzavestno sporočilo varnosti, ki je med odraščanjem eden bistvenih občutkov za dobro samozavest.

Otroške postelje domišljijskih oblik

V otroški postelji, ki bo kot iz pravljice, bo otrok zelo užival. Bo njegovo zavetje in miren pristan. Otroci so navdušeni nad otroškimi posteljami živopisnih barv in nenavadnih oblik. Četudi se vam bo otrokovo navdušenje nad drznim dizajnom morda zdelo pretirano, je dobro, da upoštevate njegove želje, če le imate možnost. Otroka vključite tudi v izbiro stenskih polic in otroških predalnikov, še posebej pomembno pa je otrokovo sodelovanje, če se boste odločili za kompletno otroško sobo. Otrok bo v svoji sobi preživel največ časa, zato je prav, da si samostojno ustvari svoj prostor. Pri tem mu bodite v pomoč z nasveti, na koncu pa je zelo pomembno, da se bo v svojem prostoru počutil dobro in prijetno. Le tako boste zagotovili, da se bo razvijal v zadovoljnega odraslega, oprema pa bo služila svojemu namenu.

Dvižne otroške postelje

Večina staršev skuša v otroški sobi zagotoviti čim več prostora za praktično shranjevanje, hkrati pa ne želi sobe preveč natrpati s pohištvom. Otrok potrebuje tudi prostor za igro, sodobni trendi zapovedujejo načelo, da je manj več. Zato so dvižne otroške postelje, ki pod ležiščem nudijo še odlagalni prostor, odlična rešitev. Tja lahko shranite prevleke, odeje in vzglavnike ali pa sezonska oblačila in igrače, za katere v omarah ni prostora. Ti modeli so še posebej odlična izbira za vse, ki se borite s primanjkljajem prostora

Otroške postelje s predalom

Otroška soba je čisto poseben svet, v katerem kraljujejo barve, razgibanost, živalski motivi, pravljični junaki in magija. Odrasli na prostore gledamo z drugačnimi očmi, za nas sta pomembni predvsem funkcionalnost in eleganca, za otroke pa je pomembno tudi kaj popolnoma drugačnega. Otroci so, denimo, navdušeni nad modeli otroških postelj s predalom ali celo dodatnim ležiščem v obliki predala. So prijatelji vaših otrok pogosto na obisku? Raztegljiva postelja z dodatnim ležiščem bo poskrbela, da bodo gosti pri vas lahko ostali tudi čez noč.

Ni nam vseeno, kako se bo počutil vaš otrok

V dom24 se zavedamo, da otrok potrebuje udobno in mirno ležišče za nemoten spanec. Otroška postelja je ključni element pri opremljanju otroške sobe, saj je spanec za otroka zelo pomemben – otroško telo se med spanjem obnavlja in pripravlja na nov dan. Pomagali vam bomo pri izbiri kakovostne in udobne vzmetnice ter primernega letvenega dna. Ker pa otroci rastejo kot gobe po dežju, vam bomo svetovali tudi pri izbiri mladinske postelje in kompletne mladinske sobe, ki je običajno cenovno najugodnejša rešitev za opremo celotne sobe.

Otroška soba je prostor za otroške ustvarjalne ideje in skrivnosti, je čarobni planet, na katerem se dogajajo najbolj zanimive reči. Spoznajte našo ponudbo in z izborom otroške postelje ter drugih elementov za otroško sobo sestavite okolje, ki bo spodbujalo domišljijo in budilo željo po ustvarjanju. Ker nam je mar, da boste pri tem uspešni, vam je vedno na voljo naša ekipa izkušenih strokovnjakov. Pokličete nas lahko po telefonu, nam pišete po elektronski pošti ali se oglasite v našem showroomu v Sežani in se prepričajte, da smo prava izbira.