1. Obdajte se z barvami

Barve imajo pomembno vlogo pri opremljanju doma. Na nas lahko delujejo poživljajoče in nas napolnijo s pozitivno energijo, barve lahko izboljšajo naše razpoloženje in nas pomirijo. S toplimi barvami prostor optično zmanjšamo, z izbiro hladnih tonov pa prostore lahko povečamo. Bolj kot izbira barv, s katerimi želimo preurediti dom, je pomembno, kako barve med seboj kombiniramo.

Barve vplivajo na naše počutje in razpoloženje.

Kaj pravite na roza? Roza barva ne bo nikoli iz mode, z njo lahko brez pomislekov prepleskate tudi velike površine sten. Roza barvo povezujemo z ljubeznijo, ugodjem, varnostjo, ženstvenostjo in očarljivostjo. Kosi pohištva roza barve, denimo trosed, set taburejev ali nočna omarica, v prostor vnesejo topel sijaj, ustvarjajo energijo dobrega počutja ter nevtralizirajo nered. Preganjajo osamljenost in potrtost, saj roza barva skrbi za harmonijo in notranji mir.

Siva in roza pručka Adeline (23,02 €)

2. Uredite si kotiček zase

Ljudje potrebujemo, da se od vsakodnevnega vrveža in hitrega tempa življenja umaknemo v miren kotiček doma, kjer nas ne bo nihče motil. Za uspešen spopad s stresom ni dovolj samo telesna aktivnost, ampak tudi ukvarjanje z dejavnostmi, ki nahranijo našo dušo. Zakaj si ne bi v svojem domu oblikovali kotička, ki bi vam omogočal prav to?

Za bralni kotiček potrebujete udoben stol ali naslanjač, bralno lučko in nekaj knjižnih polic ali mizico. Kotiček za sproščanje si, če je le mogoče, ustvarite v bližini okna, saj sončna svetloba blagodejno vpliva na naše počutje. Vse, kar potrebujete, je udoben počivalnik ali gugalnik, v katerem boste pozabili na skrbi in napore vsakdanjika ter se sprostili, morda ob katerem izmed ročnih del. Vaš kotiček doma bodo prijetno popestrile mehke blazine.

Fotelj Lydia  (251,83 €)

3. Manj je več ali minimalizem je ključ do sreče

Ste kdaj pomislili, da bi s tem, ko bi se znebili odvečnih stvari, naredili prostor za tisto, kar je v resnici pomembno? Živimo obdani s kupom predmetov, četudi vemo, da nas kopičenje ne osrečuje. Prostor, prenatrpan s stvarmi, izčrpava duha, z manj rečmi pa se počutimo lažje in svobodnejše. Kako pa imeti ravno prav in tisto pravo?

Minimalisti želijo imeti v svojem domu le stvari, ki jim prinašajo veselje in mir ter poskrbijo za udobno počutje. Če imamo doma razmetano, to pomeni, da imamo preveč stvari – z manj stvarmi je lažje vzdrževati red. Za občutek prostornosti pa je pomembno, da se lahko neomejeno gibamo med pohištvom. Manjše sedežne garniture, kavči in zofe ustvarjajo učinek večjega prostora in še vedno zagotavljajo udobje. So dober prvi korak v osvobajajoči minimalizem.

Dvosed Ginevra  (218,23 €)

4. Lepota se skriva v detajlih

Da bi v življenju dosegli osebno srečo in zadovoljstvo, je bistvenega pomena, da smo osredotočeni na tisto, kar nam nekaj pomeni. Mnogokrat so to drobne stvari, denimo spominki s potovanj ali darila od posebnih ljudi. Pomembno je, da imamo dovolj prostora za vse in je hkrati vse na svojem mestu. To ni vedno lahko doseči, natančna organizacija je umetnost.

So vaše garderobne omare postale skladišče? Če jih boste tekom poletne preobrazbe doma temeljito pospravili, ne boste naredili le reda, ampak tudi prostor za novo. Pri pospravljenju se spomnite na pomembno načelo, da ne hranimo predmetov, ampak čustva, ki so povezana z njimi. Za najljubše knjige, školjke z lanskega dopusta ali dišečo svečko so bolj kot omare primerni dnevni regali, vitrine in komode. Mnogi med njimi imajo posrečene detajle, ki prisrčno popestrijo dom.

Knjižna omara Eloise  (556,08 €)

Veselo na delo, niste sami

Če morda sodite med tiste, ki se spremembam raje izognejo v velikem loku, naj vam zaupamo skrivnost: prvi korak je najtežji, potem gre lažje. Na koncu vsake preobrazbe, tudi preobrazbe doma, pa vas čaka občutek zadovoljstva, da ste (končno) naredili nekaj zase.

Brez idej? V našem spletnem salonu lahko izbirate med ogromno zanimivimi izdelki za majhne in velike spremembe, da vam bo tole poletje ostalo v prav posebnem spominu. Prisegate na osebni stik? Ni problema, z veseljem vam bomo pomagali pri izbiri optimalne kombinacije za vaš dom. Vedno smo vam na voljo na telefonski številki 041 337 950 ali 05 734 20 01, pa tudi preko elektronskega naslova info@dom24.si. Če si pohištvo pred nakupom želite ogledati v živo, vas bomo veseli v našem showroomu v Sežani. Od nas ne pričakujte samo strokovnih nasvetov na podlagi dolgoletnih izkušenj, ampak tudi spodbudne besede, da veselje v urejenem domu odtehta vloženi trud.