Izbira sedežne garniture ni tako preprosta, kot se morda sprva zdi. Ne le, da moramo pri izbiri upoštevati postavitev dnevne sobe in stil, ki sovpada z ostalim pohištvom, pač pa moramo upoštevati tudi material sedežne garniture, njeno funkcionalnost in konec koncev tudi ceno.

Da bo pot do pravilne izbire kakovostne sedežne garniture lažja, smo za vas zbrali 5 nepogrešljivih nasvetov, ki jih morate upoštevati, preden se dokončno odločite za nakup.

Kotna sedežna garnitura FRENK (1.322,77 €)

 

1. Usnjene sedežne garniture, umetni materiali, blago, ali mikrotkanine - kateri material je pravi za vas?

 Dandanes je trg preplavljen z veliko izbiro različnih materialov, ki se med seboj močno razlikujejo in bodo nedvomno vplivali na vašo odločitev pri izbiri sedežne garniture.

Usnjene sedežne vaši dnevni sobi dodajo pridih klasike, hkrati pa je usnje hvaležen material za čiščenje madežev, ki jih iz površine odstranimo s sredstvi za čiščenje usnja. Dodatna prednost usnjenih materialov je moderen detajl, ki ga dodajo sobi in s tem popestrijo vsak prostor.

Sedežne garniture iz blaga ponujajo obilico barvnih kombinacij in različnih vzorcev, s katerimi v dnevno sobo vnesete igrivost in poskrbite za dodatno popestritev. Med najbolj trpežne materiale sodita platno in bombaž, ki kot naravna materiala dobro botrujeta zobu časa in se manj obrabita tudi ob vsakodnevni uporabi. Če imate otroke in v prvo vrsto postavljate enostavno čiščenje, pa pride v poštev tudi sedežna garnitura iz mikrovlaken, ki so lažja za čiščenje tudi ob morebitnih nezgodah, ki se rade zgodijo, ko so pri hiši najmlajši.

Ne glede na to, kateri material sedežne garniture izberete, se najprej prepričajte, da ta v celoti ustreza vašemu načinu življenja, pogostosti uporabe ter samemu stilu vaše dnevne sobe. Konec koncev večina ljudi kar nekaj prostega časa preživi pred televizijskimi ekrani, kjer je udobna sedežna garnitura na prvem mestu za brezskrbno uživanje in počitek.

 

 

2. Kotna ali raztegljiva sedežna garnitura, dvo ali trosed, fotelj ali zofa?

Pri izbiri najprimernejše sedežne garniture lahko hitro naletite na težavo. Morda se soočate s prostorsko stisko in bi v majhnem prostoru radi dosegli čim večjo funkcionalnost. Mogoče se med vso izbiro izgubite in ne veste, kateri tip sedežne garniture je pravi za vas. Zato je tu ekipa dom24, ki vam z dolgoletnimi izkušnjami svetuje in pomaga do izbire, s katero boste zadovoljni in v njej uživali še dolgo let.

Če je v vaši dnevni sobi malo prostora, priporočamo izbiro dvosedov ali trosedov, ki jih lažje umestite v prostor, hkrati pa ne zasedejo veliko površine. Da pogled odvrnete od majhne zasnove, jih popestrite z okrasnimi blazinami, ki ne služijo le kot barvit detajl, pač pa dodajo tudi udobje.

Za večjo funkcionalnost manjših dnevnih prostorov je idealna tudi kotna sedežna garnitura. V ponudbi najdete tako variante leve, kot desene kotne različice, oziroma različice L in U, izberite pa jo glede na samo postavitev v prostoru. Zaradi praktičnega dizajna se taka sedežna lepo prilega v sobo in ne zavzame veliko prostora.

Če je v vašem stanovanju premalo prostora in vaša sedežna služi tudi ležišče za vsakodnevno spanje, ali pa vas večkrat obiskujejo prijatelji ali sorodniki, svetujemo raztegljive sedežne garniture, ki se s preprostim sistemom spremenijo v ležišče. Pri teh je pomembno, da izberete vzmetenje in oblazinjenje glede na vaše želje in si zato zagotovite miren in udoben spanec. Sedežne garniture z ležiščem pridejo prav tudi, ko se pred televizorjem zbere vsa družina.

V kolikor imate na voljo dovolj prostora, je vaša izbira sedežne garniture praktično neomejena. Na voljo so vam večje sedežne garniture ali dizajnerske zofe, ki v prostor vnesejo pridih elegance in so glede na izbran stil lahko tisti kos pohištva, ki zaznamuje celotno dnevno sobo.  

Lep trendovski kos, v katerega se lahko zleknete ob popoldanski kavi, ali pa na njem opravite svoje večerno branje, je tudi fotelj oziroma naslanjač. Ta hitro lahko postane nepogrešljiv modni kos vaše dneve sobe, v naročje katerega se boste z veseljem vračali.

 

 

Fotelj RUDOLF 

 

3. Ali so poceni sedežne garniture lahko tudi kvalitetne?

Izbira najboljše sedežne garniture za vsak žep ni enostavna. Treba pa je povedati, da ne glede na ceno lahko izberete kvalitetne kose, ki vam bodo dolgo in dobro služili.

Pri nižjih cenah nemara res ne morete izbirati med dražjimi materiali, kot je naravno usnje, a lahko vseeno dosežete podoben efekt s precej ugodnejšim umetnim usnjem. V naši ponudbi lahko poiščete poceni sedežne garniture, ki so hkrati dovršene v obliki in služijo svojemu namenu. Tudi cenovno ugoden kavč vam lahko nudi udoben popoldanski počitek, cenejše izbire pa so še posebej prijazne mladim družinam, ki si sprva ne morejo privoščiti drage sedežne garniture.

Če se veste, kako izbrati, nas kontaktirajte - ekipa dom24 vam bo z veseljem pomagala pri izbiri cenovno ugodne rešitve, ki bo prilagojena vašim potrebam in željam.

 

4. Pred nakupom razmislite o uporabnosti

Sedežne garniture so običajno zasnovane po določenih normativih, vseeno pa je pred nakupom treba premisliti o navadah vas in vaše družine ter vaših potrebah in nenazadnje upoštevati tudi položaj, v katerem ponavadi sedite oziroma ležite.

Sedišče sedežne garniture se običajno giblje na višini med 43 in 45 centimetri, glede na tipe sedežnih garnitur pa se močno razlikuje globina sedišča. Če za primer vzamemo zofe, imajo te običajno širši sedalni del, kar avtomatično pomeni nižjo višino.

Zanemariti ne gre niti naklona sedala, ki močno vpliva na držo med sedenjem. Določenim ljudem precej bolj ustreza čim bolj ravno naslonjalo, ki pomaga k pravilni drži in zravnani hrbetnici. Drži pa, da so naslonjala z naklonom med 108 in 105 stopinj nekoliko bolj udobna in se vanje lažje zleknemo. Vsekakor je izbira popolnoma vaša in mora biti prilagojena vam.

Pri sami uporabnosti je potrebno razmisliti tudi o opciji naslonjal za glavo in roke, ki poskrbijo za udobje med sedenjem.

Sedežna garnitura GINA (399,99 €)

 

5. Pri nakupu zaupajte izkušenim prodajalcem, ki bodo znali prisluhniti vašim željam

Da se ne izgubite v poplavi različnih sedežnih garnitur, izbiro trajnostne in zanesljive rešitve za vašo dnevno sobo zaupajte strokovnjakom ekipe dom24.

Pomagali vam bomo pri izbiri za vas najbolj optimalne rešitve, vam svetovali glede na stil vašega dnevnega prostora in hkrati poskrbeli za ugoden nakup, ki ne bo naredil luknje v vaši denarnici. Garantiramo najnižje cene v Sloveniji, v kolikor pa enak izdelek drugje najdete po nižji ceni, vam ceno izenačimo ter dodamo še 5 % popust.