1. Razmišljajte dolgoročno, trajnostno in praktično 

Če bi želeli pohištvo otroške sobe nenehno prilagajati otroku, bi ga lahko v celoti menjali vsakih nekaj let. Če ste med tistimi, ki še niste zadeli na loteriji, vam bo dolgoročen kompromis verjetno bolj všeč. 

Namesto tematskega pohištva, ki ga otrok lahko hitro preraste, izberite otroško sobo s čim več nevtralnimi kosi, ki bodo ostali uporabni vse do otrokovih najmlajših pa tja do poznih najstniških let. Tako boste menjavali zgolj pohištvene kose, ki jih bodo vaši najmlajši prerasli, denimo posteljo, ter po potrebi dodali kak element, recimo manjši kavč za obiske, pisalno mizo, dodaten regal ali police. 

Otroška soba RENE je izdelana iz kakovostnega iverala, odlikujejo pa jo praktični elementi, ki se podajo številnim slogom. Za le 904,90 €.

Prav zato je pomembno, da že vnaprej razmislite, kateri kosi pohištva bodo trajni ter kje v otroški sobi bodo stali. Če je le mogoče, se odločite za pohištvo iz kakovostnih materialov, ki bo kljubovalo zobu časa in otroški energiji. Izbirajte nevtralnejše barve, ki jih je mogoče kombinirati s številnimi dodatki in elementi, ki jih boste v prostor dodali naknadno. 

Pred očmi imejte ves čas tudi dejstvo, da mora biti otroška soba sicer lepa in prijetna za otroka, a tudi funkcionalna in varna. Sploh v času, ko so otroške sobe zaradi ukrepov, povezanih z epidemijo koronavirusa, pogosto tudi nadomestne učilnice, mini telovadnice in igralnice, je še kako pomembno, da pri načrtovanju upoštevate trenutno situacijo in otrokove potrebe. 



2. Toda otroška soba mora biti tudi posebna … 

Nevtralnejše pohištvo, ki bo dlje aktualno, pa ne pomeni, da mora biti otroška soba dolgočasna. Za nekaj pravljičnega pridiha namreč lahko poskrbite z menjavo tapet, različnimi barvami ali poslikavami sten, manjšimi tematsko obarvanimi kosi pohištva ali s slikovitimi zavesami ter preprogami. 

Polica v obliki srca LARISA predstavlja edinstven in predvsem cenovno dostopen element za popestritev dekliške sobe. Na voljo je celo v različnih barvah. Za le 81,00 €.

Vse te elemente lahko pogosteje menjate in jo odnesete mnogo ceneje, kot če bi investirali v popolnoma novo otroško sobo. V osvežitev ambienta vključite tudi otroke in spodbujajte njihovo ustvarjalnost. Del stene denimo prepleskajte z barvo, ki omogoča risanje s kredo. Tako bodo vaši mali upi brez slabe vesti izživljali svojo kreativno plat ali steno uporabili kot tablo za učenje.

3. Majhne prilagoditve za velik učinek  

Pohištvo otroške sobe lahko v veliki meri prilagodite otroku. Za najmlajše denimo police v omari ali na steni denimo nekoliko nižje, da bodo lahko tudi sami prišli do svojih stvari. Kasneje, ko zrastejo, pa vse skupaj pomaknete višje in prostor pri tleh uporabite za druge elemente ali dodatno posteljo za sestrico ali bratca. 

Nekateri strokovnjaki zagovarjajo tudi princip, po katerem otrokom v mlajših letih čisto vse pohištvo namestimo na njihovo višino, tako da ne potrebujejo pomoči pri njihovi uporabi in prej postanejo samostojni. Tudi pri tem ste lahko trajnostni. Dodatke, kot je ogledalo, sprva na steno namestite vodoravno, ko otrok zraste, pa navpično. Tudi stene lahko na začetku prepleskate zgolj do polovice, s čimer optično znižate prostor. 

 

4. Za sprostitev in nabiranje znanja! 

Posebej po prehodu v šolo je kotiček za učenje, domače naloge in ustvarjalno delo eden osrednjih delov vsake otroške sobe. To pomeni, da morate biti pri izbiri pisalne mize, predalnika in pisarniškega stola posebej previdni. 

Delovna miza naj nudi predvsem ustrezno površino, tako da bo otrok pri svojem delu čim bolj neomejen. Najbolje je, če je nastavljiva po višini ter če v dožino meri vsaj 160, v širino pa 80 cm. Četudi vaš otrok trenutno še nosi rumeno rutko, bo namreč kaj hitro prišel čas, ko bo na njej poleg knjig tudi prenosnik ali zaslon stacionarnega računalnika s tipkovnico. 

Pisarniška miza TEODORA se ponaša s sodobnim dizajnom, obenem pa nudi predalnike, ki so lahko tako na levi kot na desni strani mize. Za le 159,99 €.

Posebej pomembna je za najmlajše tudi pravilna izbira pisarniškega stola, ki otroku zagotavlja ergonomsko držo, s tem pa zdrav razvoj mišic in hrbtenice. Če so komolci in kolena vašega mladega šolarja med sedenjem na stolu pokrčeni pod kotom 90°, ste dobro izbrali. 

5. Prostora za shranjevanje ni nikoli preveč

Pri prenovi otroške sobe izberite pohištvo, ki je vsaj “številko večje” od trenutnih otrokovih potreb. Le pomislite, koliko igrač, šolskih potrebščin, umetnin s pouka likovne vzgoje ter sezonskih oblačil bo iskalo svoje mesto v omarah, predalnikih ali na policah. Poleg omare je zato izjemno koristno izbrati tudi posteljo, ki ima pod ležiščem dodaten predal ali prostor za shranjevanje. Tja lahko vaši najmlajši “skrijejo” oblačila, športne rekvizite ali igrače, ki jih ne potrebujejo tako pogosto. 

 Mladinska postelja TEJA klasična postelja primerna za otroške ali mladinske sobe ali kot dodatno ležišče v vsakem prostoru, s shranjevalnim predalom. Za le 195,90 €.

Izvlečni predali so izvrstna ideja tudi zato, ker se lahko v njih skriva dodatno ležišče. Ko boste organizirali zabavo v pižamah, se boste tako namreč izognili napihovanju blazin ali podiranju kavča v dnevni sobi.

Otroška postelja JOY je opremljena z ležiščem v predalu, ki predstavlja odlično rešitev za spontano ali načrtovano “sleepover zabavo”. 

6. Z dom24 do popolne otroške sobe! 

Pri prenovi otroške ali mladinske sobe zaupajte strokovnjakom z izkušnjami. Ekipa dom24 vam z največjim veseljem svetuje pri izbiri popolnega pohištva za otroške sobe ter skupaj z vami ustvari načrt za prav poseben ambient. Ker smo pomagali že mnogim zadovoljnim strankam, dobro poznamo tako vaše potrebe na eni kot trende na drugi strani. 

Za vsa dodatna vprašanja ali nasvete smo vam na voljo na telefonski številki 041 337 950 ali 05 734 20 01, obenem pa tudi preko elektronskega naslova info@dom24.si. In če bi si pohištvo pred prenovo otroške sobe raje ogledali še v živo, lahko uredimo tudi to. Obiščite nas v našem showroomu v Sežani in z veseljem vas bomo sprejeli ter vam svetovali!