Otroška soba je prostor neskončnega raziskovanja, razburljivih idej in zabavne igre. Je kotiček, v katerem bo vaš otrok preživel največ časa, pa najsi bo to za igro, druženje s prijatelji, branje knjig ali učenje.

Imeti mora dovolj prostora, da svoje mesto najdejo tako oblačila kot igrače, ki v sobi običajno zavzamejo največ prostora. Pomembno je, da izbiramo funkcionalno pohištvo, ki omogoča, da so vse otrokove stvari pospravljene v njegovi sobi. Posledično bo ta tudi bolj pospravljena, vi pa ne boste izgubljali živcev in otrokovih stvari iskali po celem stanovanju. Katere kose pohištva torej potrebujete?

Pri nakupu otroškega pohištva vedno upoštevajte otrokove želje. Zavedajte se, da skozi otroške oči elementi izgledajo drugače kot skozi vaše, zato mu dovolite, da sam izbere barve in oblike. Konec koncev bo v sobi sam preživel največ časa, zato je pomembno, da se v njej počuti dobro in domače.

Vaša naloga je, da se pri izbiri usmerite v kose, ki so praktični in nudijo zadostno količino prostora za shranjevanje. Za vas smo zbrali 5 najbolj vsestranskih kosov pohištva, ki ne smejo manjkati v nobeni otroški sobi.

Otroška soba Lamia (1.995,00 €)

1. Omara za oblačila

Garderobna omara je nepogrešljiv kos pohištva vsake otroške sobe. V njej ima otrok pospravljena svoja oblačila, dodatke in posteljnino. Pomembno je, da pri izbiri omare poiščete tako s praktično razporeditvijo, ki vključuje tako nosilni drog za obešanje oblačil, police in predale. S tem boste poskrbeli za boljšo preglednost omare in posledično tudi večji red.

Če omaro kupujete ločeno od ostalega otroškega pohištva, morate paziti, da se barvno ujema z ostalimi elementi otroške sobe. Pri nakupu zato svetujemo, da izbirate omare s klasičnimi ali drsnimi vrati nevtralnih barv, pri katerih bo kombiniranje z ostalim pohištvom lažje.

Še enostavnejša opcija pa se vam ponuja pri nakupu kompletnih otroških sob, kjer so vsi elementi barvno in stilsko med sabo že usklajeni.

 

Otroška soba Stela (1.877,90 €)

2. Funkcionalna otroška postelja

V sobi seveda ne sme manjkati otroška postelja. Ta je lahko klasične oblike ali pa oblike dirkalnega avtomobila, metulja ali srca, ki so pri otrocih še posebej priljubljene.

Poleg ustrezne izbire velikosti in barve pa ne gre zanemariti tudi dodatne funkcije postelje, ki pri določenih modelih nudi tudi možnost dodatnega shranjevanja.

Nekatere otroške postelje ponujajo možnost dvižne vzmetnice, pod katero se skriva praktičen predal za shranjevanje oblačil, posteljnine ali igrač. Izberete lahko tudi posteljo z vgrajenimi predali, ki otroku omogoča, da ima svoje stvari skrite, kar sobi daje pospravljen in urejen videz, predmeti pa so še vedno pri roki, kadar jih potrebuje.

Otroška postelja Dora (409,00 €)

3. Komode in predalniki

V primeru prostorske stiske v manjših otroških sobah idealno rešitev ponujajo predalniki in komode. S praktično zasnovo omogočajo maksimalni izkoristek ter veliko dodatnega prostora za shranjevanje. Otroško razigranost jim dodajo pisane barve in različni motivi, ki še dodatno popestrijo sobo.

Kljub temu, da z nakupom pridobimo 3, 4, 5 ali celo več dodatnih praktičnih predalov, pa tovrstni predalniki ne zasedejo veliko prostora, zato jih zlahka umestimo v otroško sobo. Svetujemo, da pri nakupu razmislite tud o dodatnih razdelilnikih predalov, ki omogočajo enostavno sortiranje manjših stvari.

Otroški predalnik Suzy (385,90 €)

4. Police

Za boljši izkoristek otroške sobe priporočamo tudi namestitev polic. Te optimalno izrabijo stenske površine, nanje lahko namestimo knjige ali igrače, ali pa jih uporabimo za odlaganje škatel in košar za shranjevanje.

Na voljo so vam praktične otroške police različnih motivov, barv in oblik, ki še dodatno popestrijo prostor in vanj vnesejo pridih otroške igrivosti.

Polica Alveš (117,00 €)

5. Tabureji

Večfunkcionalno pohištvo, na katerega velikokrat pozabimo, a pride prav tudi v otroški sobi, pa so tabureji. Ti se lahko uporabljajo kot stol, miza in so tudi odlična igrača, v notranjosti pa velikokrat skrivajo še nekaj dodatnega prostora za shranjevanje.

Ker so majhni in lahki, jih lahko otrok sam prestavlja po sobi in jih uporabi po svojih željah, vanje pa pospravi svoje največje dragocenosti – vse od lego kock do ostalih igrač.

Pri nakupu tabureja za otroško sobo svetujemo, da izbirate praktične materiale (na primer umetno usnje), ki jih ob morebitnih nesrečah zlahka pobrišete in so enostavni za vzdrževanje.

Set taburejev Forestis (73,92 €)

Za konec vam še svetujemo, da pri nakupu pohištva za otroško sobo gledate na dolgi rok in upoštevate, da mora le-to rasti z vašim otrokom. Prav iz tega vidika je smiselno, da posebno pozornost namenite praktičnemu pohištvu za shranjevanje, saj bo število igrač iz leta v leto večje, kot bi mignil pa bo napočil tudi čas, ko boš vaš otrok začel obiskovati tudi šolo. Takrat bodo multifunkcionalni kosi (kot je na primer pisalna miza s predalniki in regali) prišli še kako prav.

Če pri izbiri praktičnega otroškega pohištva za shranjevanje potrebujete dodatno pomoč, se obrnite na strokovne sodelavce ekipe Dom24. Z veseljem vam bomo pomagali poiskati pravo rešitev, ki bo odgovarjala vam in vašim najmlajšim.