0Item(s)

V košarici še nimate artiklov

Product was successfully added to your shopping cart.

Leseni stoli za jedilnico

Izdelki 1 do 30 od 90 skupaj

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Izdelki 1 do 30 od 90 skupaj

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Les je pri opremljanju notranjih prostorov še vedno material številka ena, zato ne preseneča, da tudi leseni stoli za jedilnico uživajo izjemno priljubljenost. Jedilnemu prostoru namreč skupaj z leseno mizo vdahnejo domačnost in pristnost, z vse modernejšimi oblikami pa skrbijo, da je zadoščeno tudi modnim trendom.

Če tudi vas mikajo leseni kuhinjski stoli, boste v naši pestri ponudbi zagotovo našli pravi model zase. Na voljo so namreč tako nekoliko bolj klasični oblazinjeni kuhinjskimi stoli kot tisti z malce sodobnejšim dizajnom. Našli boste tudi retro ali rustikalne modele, ki so jih resda navdihnile linije nekih drugih časov, a sedaj navdušujejo z novo preobleko in sodobnimi materiali. Prav tako vsem tistim, ki iščejo nekaj minimalističnega ali so na lovu za nenavadnimi barvami sporočamo, da so leseni kuhinjski stoli pri nas lahko tudi takšni.

Pri tem se je treba zavedati, da leseni stoli za jedilnico že dolgo niso izdelani zgolj iz lesa, temveč gre pri takšnih stolih pogosto za kombinacijo materialov. Tako so noge denimo lesene, sedalni del in naslonjalo pa sta iz živobarvne plastike ali v celoti odeta v tkanino. Tovrstne kombinacije materialov imajo številne prednosti, saj se podajo mnogo različnim slogom in jih je zato mnogo lažje kombinirati s preostalim pohištvom in opremo v stanovanju. Ti delno leseni stoli za jedilnico pa ne izgledajo odlično le za jedilno mizo, temveč so odlična rešitev za improvizirane domače pisarne, dnevne sobe, poslovne prostore, čakalnice ...

Sodobni leseni kuhinjski stoli

Sodobni leseni kuhinjskimi stoli imajo tako po zaslugi svojega moderno elegantnega sloga več namembnosti, s tem pa po možnosti precej daljšo življenjsko dobo. Ko jih v kuhinji ali jedilnici ne boste več potrebovali ali jih boste zamenjali z novimi, jih lahko razporedite po drugih prostorih ali pa podarite naprej. Prepričani smo, da se bo večina modernih ali retro modelov odlično zlika skorajda s kakršnim koli prostorom. Pri nakupu zato ne razmišljajte le o tem, kaj potrebujete sedaj, temveč se vprašajte tudi, kako bi lahko te stole porabili kasneje, ko bodo odslužili prvotnemu namenu.

Pri izbiri pa seveda ogromno štejejo tudi osebne navade in potrebe. Pred nakupom se je namreč treba najprej vprašati, kako nam bodo leseni stoli za jedilnico sploh služili. Bomo na njih zgolj na hitro pojedli večerjo in kdaj posedeli ob kartah ali bomo jedilnico uporabljali tudi kot pisarno ter na njih prebili bistveno več časa? Za tiste, ki po službi tudi po nekaj ur preždijo še za kuhinjsko mizo ali se za slednjo pogosto družijo, je namreč dober položaj sedenja vsaj toliko, če ne celo bolj pomemben kot oblika. Leseni kuhinjski stoli, ki omogočajo bolj ergonomski položaj sedenja, so seveda pri tem bistveni, sploh v kombinaciji s kakovostnim oblazinjenjem.

Prav tako velja pomisliti na praktičnost. Pri tem imamo seveda v mislih dimenzije in težo. Ta dva faktorja do izraza prideta takrat, ko moramo stole pogosto prenašati z enega prostora v drugega ali celo navzgor oz. navzdol po stopnicah. Če morate zaradi družinskih srečanj ali petkovih zabav pogosto prestavljati pohištvo, so najboljša izbira lahki leseni kuhinjski stoli manjših dimenzij. Odlična rešitev je tudi kompromis. Stoli, ki so vedno pri mizi, so večji in nekoliko težji, ostali pa so manjši, da jih je povsem preprosto premikati in uporabljati v več prostorih.