0Item(s)

V košarici še nimate artiklov

Product was successfully added to your shopping cart.

Gostinski stoli in mize

30 Izdelkov

30 Izdelkov

Katera je prva stvar, ki jo opazite, ko vstopite v gostinski lokal ali na vrtno teraso? Na podlagi česa se odločite, ali boste v restavracijo vstopili ali ne? In ko enkrat že sedite, od česa je odvisno, koliko časa boste preživeli v lokalu – je neudoben gostinski stol dober znak, da boste naročili še kaj, ali boste raje vstali in odšli nekam, kjer je prijetneje?

Dober gostinski lokal ob kakovostni ponudbi hrane in pijače ter vrhunski postrežbi zagotovo odlikuje tudi prvovrsten ambient. Gostinski stoli in mize morajo pritegniti pozornost gostov in jih zadovoljiti, da jim bo udobno in se bodo radi vračali. Vsi radi posedimo tam, kjer se dobro počutimo. V dom24 vemo, koliko dela ste vložili v gostinski lokal, da bo tudi simpatično opremljen, smo za vas pripravili vrhunske gostinske mize in stole raznolikih slogov, materialov in oblik.

Kakovostni gostinski stoli in mize naredijo vtis

Bistroumen pregovor pravi, da ne boste nikoli imeli druge priložnosti, da naredite dober prvi vtis. Gostinski stoli in mize so eden izmed najpomembnejših kosov opreme vašega lokala – dober dizajn ustvarja prijetno vzdušje, v katerem se gosti dobro počutijo, zato v lokalu preživijo dlje časa in več naročijo. Trendi se spreminjajo in materiali žal niso večni, zato morate biti pozorni, da bodo vaši gostinski stoli in gostinske mize odražali duha časa in bodo dobro vzdrževani. Ob pogledu na gostinsko opremo gost takoj ve, ali ste varčevali tam, kjer ne bi bilo treba. Nihče si ne želi, da bi si gostja na vašem gostinskem stolu strgala nogavice ali bi vašim poslovnim gostom večerjo pokvarila majava gostinska miza, kajne.

Za udobje gosta izberite prave gostinske mize in stole

Izbire gostinskih stolov in miz se morate lotiti celovito, ne glejte le, kateri material ali barva sta vam všeč. Gostinske mize in stoli morajo skupaj z ostalim gostinskim pohištvom tvoriti smiselno celoto in ustvarjati enoten ambient. Nikakor ne pozabite na funkcionalnost, gostinski stoli so navsezadnje namenjeni temu, da bodo gosti na njih udobno sedeli, gostinska miza pa naj bo predvsem dovolj velika, da se ljudje za njo ne bodo počutili utesnjeno. Pred nakupom premislite, kdo so vaši gosti in kakšne navade imajo ter jim prilagodite izbiro gostinskih miz in stolov.

Iz kakšnih materialov so narejeni gostinski stoli in mize?

Gostinski stoli in mize so narejeni iz različnih materialov, na voljo so v različnih oblikah, barvah in dimenzijah, predvsem izbira gostinskih stolov je zares raznolika. Ne pozabite na možnost, da v ambient vključite tudi barske stole in mize, premišljena kombinacija obojega bo ustvarila prostor, v katerem bo vsak gost našel prijeten kotiček zase. Glede na uporabljene materiale so gostinski stoli in mize predvsem:

 • leseni gostinski stoli in mize,
 • plastični gostinski stoli in mize,
 • gostinski stoli in mize iz ratana,
 • gostinski stoli in mize iz kombinacije kovinskih in lesenih delov,
 • gostinski stoli iz lesenega podnožja in oblazinjenega sedišča,
 • zložljivi gostinski stoli iz lesa in tekstila.

 

Gostinski stoli in mize, s katerimi boste drugačni od konkurence

Ni boljše reklame kot zadovoljen gost, ki z nasmehom odhaja iz vašega lokala in vam obljubi, da bo še prišel. Pot do uspeha pa ni preprosta, na to, da boste drugačni od konkurence, vpliva več dejavnikov: vaša ponudba, kakovost jedi, postrežba, pa seveda tudi udobje in celovita uporabniška izkušnja. Gosti si danes želijo nekaj drugačnega, celo nenavadnega – kaj pa, če bi jim poleg klasičnih gostinskih stolov ponudili še fotelje ter kavče in zofe? Ti so izjemno udobni za sedenje, popestrijo ambient in bodo pripomogli k temu, da boste izstopali.

Kakšen slog izbrati za gostinske stole in mize?

Res je, pri izbiri gostinskih stolov in miz vam je na voljo več različnih slogov, s katerimi boste nagovarjali različne skupine gostov. Pri izboru gostinskih stolov in miz upoštevajte, kakšne občutke želite vzbuditi – želite delovati toplo, domačno in prijateljsko ali morda bolj prefinjeno, elegantno? Gostinski stoli in mize so predvsem:

 1. klasični gostinski stoli in mize iz lesa in prijetnega domačega ali rustikalnega izgleda;
 2. trendovski gostinski stoli in mize iz sodobnih materialov ter minimalističnih, izčiščenih linij.

 

Imate vrt ali teraso, so primerne vse gostinske mize in stoli?

Gostinske mize za terase so običajno drugačne od tistih za notranje prostore, prav tako gostinski vrtni stoli. Predvsem morate upoštevati, da bodo vrtne garniture večino časa preživele na prostem in bodo zato izpostavljene najrazličnejšim zunanjim vplivom, denimo dežju in temperaturnim razlikam. Da vas bodo gostinske mize in stoli tudi na terasah in vrtovih razveseljevali več sezon, je modro izbrati kakovosten material. Najbolj priljubljeni materiali za gostinske mize za terase in gostinske vrtne stole so:

 • les (brezčasna klasika, priljubljena izbira),
 • umetni ratan (ni občutljiv na vlago, preprost za čiščenje),
 • kovina (stabilna, preprosta za vzdrževanje),
 • umetne mase (pestra izbira oblik in barv, odlična odpornost na vodo in vlago).

 

Sodobni trendi za gostinske vrtove in terase narekujejo kombinacije klasičnih gostinskih miz, gostinskih stolov in vrtnih garnitur ter ležalnikov in gugalnikov. Tako na enem prostoru gostom omogočite različne vrste sedenja in zadovoljite raznovrstne okuse. Če k vam zahajajo družine z otroki, izberite kaj posebnega tudi za najmlajše.

Ni nam vseeno za vaš posel, zato vam pomagamo

V dom 24 vemo, da imeti gostinski lokal ni lahko, razumemo, da je trud za zadovoljnega gosta dolgotrajen in naporen proces. Zato vam želimo pomagati pri opremljanju, naši svetovalci vam bodo priskočili na pomoč s predlogi, katere gostinske mize so še posebej priljubljene ali kateri gostinski stoli nudijo najboljše razmerje med kakovostjo in ceno. V naši ponudbi je zares veliko kosov, morda se boste odločili za katero izmed naših jedilnih miz ali stolov za jedilnico, oboji so pogosto zanimiva izbira tudi za gostinske lokale.

Pri dom24 smo se posebej za vas potrudili in v svojo ponudbo vključili kakovostne gostinske stole in mize preverjenih evropskih proizvajalcev po ugodnih cenah. Ste vedeli, da vam poleg odlične ponudbe zagotavljamo tudi najboljšo ceno? V primeru, da enak izdelek drugje najdete ceneje kot pri nas, njegovo ceno ne le izenačimo, pač pa še dodatno znižamo.